Λικέρ γιασεμί

150 γρ. λουλούδια από Γιασεμί,
300 γρ. ζάχαρη,
500 ml νερό,
500 ml Τσίπουρο ή Ρακή ή Ρούμι ή Βότκα,
Λίγη βανίλια !
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Ετοιμάστε ένα σιρόπι ελαφρύ μέ τό νερό καί τήν ζάχαρη.
Μόλις τό σιρόπι βράσει, ρίξτε μέσα τά λουλούδια καί μόλις αρχίσει πάλυ νά βράζει, σκεπάστε καί βγάλτε από τήν φωτιά.
Αφήστε νά μουλιάσουν γιά 30 μέ 40 λεπτά, σουρώστε τό σιρόπι καί ανακατέψτε το μέ τό τσίπουρο.
Αφήστε το γιά 10 ημέρες, σουρώστε το πάλι καί γεμίστε τά μπουκάλια σας.
Τό σερβίρετε μετά από 1 μήνα πού θά είναι έτοιμο ... ! ! !

Related Posts