Ρεβύθια με μοσχάρι

Υλικά
1 kg ρεβύθια
1,5 kg μοσχάρι
4 ντομάτες
3-4 ξερά κρεμμύδια
5 σκελ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
νερό
σόδα
Για τη μαρινάδα του κρέατος:
2 σκελ. σκόρδο
φύλλα δάφνης
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό με λίγη σόδα και αφήνουμε τα ρεβύθια 48 ώρες να φουσκώσουν.
Μαρινάρουμε το κρέας με αλατοπίπερο, σκόρδο, δαφνόφυλλα και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Έπειτα κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας.
Καλύπτουμε το φαγητό με στρογγυλές φέτες ντομάτας.
Από πάνω σκορπίζουμε σκόρδο και τα δαφνόφυλλα.
Προσθέτουμε νερό και αρκετό λάδι ώστε να καλύπτει το φαγητό.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 - 3 ώρες στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια και το φαγητό μας να πιάσει κρούστα.
Δέσποινα Δεληγιάννη

Related Posts