Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απόφαση δικαστηρίου για τη μικρή Αννυ

Ένοχοι ο πατέρας της, Σάββας, ο Νικολάι αλλά και η μητέρα της
Την ενοχή και των δύο βασικών κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για την ανθρωποκτονία αλλά και τον τεμαχισμό της μικρής Αννυς απεφάνθη το μεικτό ορκωτό δικαστήριο.

Το δικαστήριο απεφάνθη ακούγοντας την πρόταση του εισαγγελέως που οι δυο άνδρες από κοινού διέπραξαν το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας ενώ στη συνέχεια τεμάχισαν με ψυχραιμία την τετράχρονη χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4 ψήφοι έναντι 3) έκρινε ένοχη και την μητέρα της μικρής Αννυς για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο πρόεδρος και δύο μέλη του δικαστηρίου (ένορκοι) είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί για την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος. Ο δικηγόρος της μητέρας της Αννυς ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων σημειώνοντας ενοχλημένος ότι το δικαστήριο την δίκασε όχι για αυτό που έκανε αλλά για το επάγγελμα που έκανε.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της ζήτησε να αναγνωριστεί στην μητέρα της Αννυς το ελαφρυντικό ωστόσο έκανε αρνητική εισήγηση για την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού στους κατηγορουμένους, χαρακτηρίζοντάς τους αμετανόητους και ψυχρούς.

«Πως να προτείνω ελαφρυντικό για δυο κατηγορουμένους που εκδίδονται επί χρήμασι με ομοφυλόφιλους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους;» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο έχει αυτή την ώρα αποσυρθεί σε διάσκεψη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών ενώ θα υπάρξει και δεύτερη διάσκεψη για τις ποινές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια