Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογική εκτίμηση μηνός Νοεμβρίου 2016

«και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος.»
Ντ. Χριστιανόπουλος
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του astrolabor.blogspot.αλλά και του regium radio σας χαιρετώ. Νοέμβριος πλέον και ίσα- ίσα 60 μέρες απομένουν για να μας αφήσει το 2016. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε την φράση που λέει: «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» και δυστυχώς αν όχι η ώρα αλλά το δίμηνο που μας υπολείπεται έχει να μας φέρει αρκετά. Η φράση από το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου νομίζω ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που θα επικρατήσει στην χώρα μας αυτόν τον μήνα.
Ήδη τον μήνα Οκτώβριο επιβεβαιώθηκα ΑΠΟΛΥΤΑ για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτός ο διαγωνισμός θα στοιχίσει πολύ περισσότερα από όσο φαντάζεται η κυβέρνηση και τελικά θα βοηθήσει την επιτάχυνση της αποδόμησης της. Έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα με όλες τις τάξεις της κοινωνίας εκτός από τους «δικούς της»… Η χώρα ζει μέσα από διαδοχικά και επαναλαμβανόμενα θαύματα που έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης.
Η Τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» άσχετα εάν πολλά συμβάντα δεν τα βγάζουν τα κανάλια και τα ράδια ή τα βγάζουν αρκετά αργότερα και δίνοντας τους μικρή σημασία. Και όσο αν μας πειράζει η Τουρκία παίζει πολύ καλά στην σκακιέρα άσχετα αν αποφάσισε να παίξει «μπάλα» σε μια στιγμή ακατάλληλη για αυτήν. Από την άλλη στην κυβέρνηση επικρατεί ένας μικρός χαμός αφού οι κύριοι βουλευτές νοιώθουν πως ξεφτιλίστηκαν με την επιλογή να πάει για πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας και δεν νοιώθουν ξεφτιλισμένοι που έχουν υπογράψει με χέρια και πόδια τα πάντα κάνοντας κουρέλι την κοινωνία που έκανε το λάθος και τους πίστεψε.
Ο Νοέμβριος είναι πραγματικά ένας πολύ δύσκολος μήνας αφού για πολλούς λόγους που θα αναφέρουμε παρακάτω θα είναι με το «πιστόλι στο κρόταφο».
Ας δούμε όμως διεξοδικά … τι μας και τι τους περιμένει….
Οι διελεύσεις σε σχέση με το γενέθλιο της Μεταπολίτευσης: «Η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή. Αλλά θα έχει και πόλεμο.»  
Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Το απόφθεγμα αυτό ταιριάζει γάντι σε αυτά που ορίζουν οι διελεύσεις σε σχέση με τον χάρτη της Μεταπολίτευσης αφού σε κάθε περίπτωση όπως αναφέραμε από την αστρολογική εκτίμηση Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση άνοιξε έναν πόλεμο και θα τον χάσει. Ο διελαύνων πλανήτης της Uranian ο KRONOS μιλά για μια απόπειρα προστασίας προβλήματα με δικαστές και αρχιερείς. Ο Hades όμως μιλά για μυστικές έρευνες που γίνονται εξονυχιστικά και στοχευμένα θα βγάλουν «λαβράκια» σε ζητήματα διαφθοράς, για απόπειρες χειραγώγησης και εκβιασμό. Για ζητήματα κερδών που προέρχονται από προϊόντα του υπεδάφους (*λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ) ίσως τελικά να περάσουμε μια μεγάλη δοκιμασία. Σκοτεινές δυνάμεις λειτουργούν παρασκηνιακά και κάνουν διάφορες «ζημιές». Οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση δεν θα έχουν ίχνος επιτυχίας απλά λόγω του ότι ο Δίας ισούται με τον Κρόνο . Βέβαια κάποιοι που θα επιχειρήσουν ή ήδη έχουν επιχειρήσει κατά το παρελθόν να στείλουν λεφτά στο εξωτερικό θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση. Ίσως εκεί βγουν πολύ ηχηρά ονόματα…. Και ενδεχομένως να μην φαίνεται η προέλευση τους … Οπότε θα υπάρχει πρόβλημα. Ίσως τελικά η κυβέρνηση να εκβιαστεί να δεχτεί θέματα σχετικά με την κατοικία (*μιλάμε για πρώτη και όχι 450 τμ στην Κηφισιά) ενώ θα ξεσπάσει και ένα σκάνδαλο με εικονικές συναλλαγές, κρυφά κονδύλια και «εγγραφές» περίεργες σε «μυστικούς ή ξεχασμένους» κωδικούς υπουργείων. Ο Πλούτωνας όμως υποδεικνύει πως ότι και να γίνει είναι πάνω-κάτω μάταιο αφού τα λάθη γίνονται αντιληπτά από τους ιθύνοντες πολύ αργά και μιλά ξεκάθαρα για την αρχή της αποσύνθεσης…. Ίσως να έχουμε την ίδρυση και την στελέχωση μια νέας υπηρεσίας….
Ο διελαύνων Zeus προκαλεί ρίγη ως προς την μελέτη του αφού συναντά εκτός των άλλων τους άξονες MA/UR & ME/KRπου μιλά για ζημιά από πυρκαγιά ή από ριπές όπλων. Ζημιά σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης ίσως πρέπει να προσεχθεί γιατί δεν φαίνεται να είναι ούτε τόσο πολύ τυχαία ούτε τόσο πολύ αθώα. Ίσως δοθεί ακόμα και εντολή σχεδόν πολεμικής ισχύος επιπέδου 3 και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι με την πρώτη σφαίρα τραβηγμένη στην θαλάμη… Θα υπάρξει μια αύξηση των αγαθοεργιών και των φιλανθρωπιών από κάποιους αλλά και μια δεσμευτική υπόσχεση «κλείσιμο του ματιού» για το παν πολεμικό ενδεχόμενο.

Ο Ουρανός μιλά για εκρήξεις βίας και βανδαλισμούς σε δημόσια κτήρια ή κτήρια κρατικού ενδιαφέροντος και υποδομών. Επεισόδια και βία χειροδικίας ίσως κάνουν προς στιγμήν την κατάσταση να ξεφεύγει.
Ο Διελαύνων Vulcanus σηματοδοτεί μια κατάσταση οπού η χώρα θα υποχρεωθεί να πάρει αποφάσεις άμεσες και να οδηγηθεί σε μια αλλαγή προσώπων όχι όμως και πολιτικής. Οι θεσμοί
ίσως απαιτήσουν να βάλουν ένα πολύ αυστηρό σύστημα επίβλεψης και ελέγχου ενώ θα φανούν πως αδιαφορούν για τις δυσκολίες που θα προκύπτουν ως προς την ψήφιση και εφαρμογή τους. Ίσως να προκύψει πρόβλημα με κάποιο κρατικό ή πολυτελές όχημα κάποιου επωνύμου της χώρας.

Ο πλανήτης του εμπορίου και της επέκτασης ο Apollon μιλά για την απαίτηση της υπογραφής μιας σύμβασης. Κάτι σαν ανανέωση αλλά καλό θα είναι να ξεχαστεί το κούρεμα του χρέους. Κάποια άτομα που φέρουν όπλα και έχουν και την απαραίτητη εκπαίδευση για να τα χρησιμοποιήσουν. Ο Admetos σηματοδοτεί ζητήματα που σχετίζονται με την διαμόρφωση των σχεδίων αλλά τα σχέδια αυτά τα κυβερνητικά ίσως να είναι πλέον αποδεκτά σε ένα στενό κύκλο. Ίσως αυτό να επιχειρηθεί προτείνοντας στην χώρα να ενταχθεί σε ένα ειδικό καθεστώς.

Και τώρα περνάμε στους δυο πλανήτες όπου οι εξισώσεις τους μάλλον «τρομάζουν». Ο διελαύνων πλανήτης της ουτοπίας ο Ποσειδώνας μιλά για μια μεγάλη αποτυχία και μεγάλες ταραχές. Εύχομαι να μην ζήσουμε αντίστοιχα Δεκεμβριανά του 2008. Μιλά για την διαδικασία λύσης μιας συνεργασίας και που σιγά-σιγά θα βγάλει και ζητήματα απώλειας χρημάτων μέσων τρίτων. Τέλος ο Κρόνος μιλά για απώλεια ενός προσώπου σημαντικού, κλείσιμο ή μετανάστευση μιας εταιρείας αλλά και σταδιακό αποχωρισμό από κάτι που είναι σχεδόν μόνιμο και μη αναστρέψιμο…. Όχι άλλους μπερέδες και κόκκινες γραμμές δεν θα το αντέξω…

Οι πρόοδοί (SARC) ως προς τον γενέθλιο χάρτη της Μεταπολίτευσης: «Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν.» 
 Νικολό Μακιαβέλι
Αυτή η φράση του Μακιαβέλι ταιριάζει απόλυτα στην κυβέρνηση που μας κυβερνά αφού το θεωρητικά αριστερό υπόβαθρο έχει φύγει ανεπιστρεπτί και η συμπεριφορά θυμίζει άλλες συμπεριφορές εποχών αλήστου μνήμης. Οι «μαγκιές» του Παππά πήγαν στον βρόντο και πλέον έχει απέναντι του σύσσωμο το μηντιακό κόσμο. Ο προοδευμένος Hades μιλά ηθική επιδείνωση και ηθική παρακμή ενώ εντός του μηνός θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες ενός αποτρόπαιου σχεδίου που αποσκοπούν να «πάρουν» τα κλειδιά της χώρας εξουθενώνοντας την κοινωνία. Παράλληλα θα υπάρχουν κερδοσκοπίες και «αρπαχτές» και δηλώσεις κάποιων θα προκαλέσουν ένα σάλο. Διατεταγμένες πολεμικές αγριότητες αλλά και η ώρα που θα περάσει η χώρα μια δοκιμασία. Ο προοδευμένος Άρης μιλά για την σύσταση μιας επιτροπής με πολλούς «περίεργους» τρόπους.

Ο μήνας είναι γεμάτος αβεβαιότητα αφού η χώρα θα λάβει μια ασυνήθιστη διαταγή. Η προσπάθεια να «κερδίσει» κάποια προνόμια η χώρα μάλλον θα είναι άκαρπη. Αυτό όμως που τρομάζει είναι ο προοδευμένος Kronos που μιλά για κάποιες δηλώσεις που δείχνουν υποστήριξη από άτομα που δεν είναι «διπλά» μας. Η κυβέρνηση με τρόπο ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ θα επιχειρήσει να περάσει την άποψη της και αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μια δικαστική απόφαση θα προκαλέσει σάλο αφού θα δημιουργήσει ένα κομφούζιο. Η χώρα θα συμμετάσχει σε μια συνωμοσία. Θα συμβούν κάποια ασυνήθιστα και μοιραία γεγονότα … Μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί μεθόδους υποκόσμου…
Αν προσθέσουμε και τον προοδευμένο Zeus μιλά για «πολέμους» της κυβέρνησης που έχουν αρνητικά αποτελέσματα για αυτήν την κυβέρνηση. Τον μήνα αυτό θα έχουμε προβλήματα με την μανία της φύσης προβλήματα με hot spot, και δυστυχώς οι κυβερνητικές αποφάσεις ….θα είναι οι αιτίες της καταστροφής.
Ο Δίας μιλά προσδοκίες που προκύπτουν μέσα από συνεδριάσεις, ομιλίες και υποσχέσεις. Αλλαγή σε ζητήματα περιουσιακά μιλά για ζητήματα με άτομα που έχουν συσσωρευμένο αδήλωτο πλούτο.

Ο προοδευμένος Βόρειος Δεσμός μιλά για κόλπα και αλχημείες για να μην αποκαλυφθεί μια χαοτική κατάσταση. Η κυβέρνηση μέσα από επαφές με άτομα που έχουν ισχύ θα επιχειρήσει να αποσπάσει υποστήριξη αλλά θα αποκομίσει υποσχέσεις και φούσκες. Κάποιες επαφές θα θεωρηθούν …ανάρμοστες….
Το προοδευμένο Μεσουράνημα (*οι δράσεις μας) μιλά για μια κυβέρνηση που αποφασίζει και διατάσσει (KR/VU) και αυτό θα δώσει λαβή για διαφοροποιήσεις θέσεων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Ένας σημαντικός καλλιτέχνης θα ταχθεί ενάντια στις κυβερνητικές πρακτικές.

Το προοδευμένο WI μιλά για μια κατάσταση οπού θα βγάλει μεγάλη κατακραυγή. Ο προοδευμένος Apollonμιλά για εξαπάτηση και δωροδοκία στους κόλπους της κυβέρνησης. Τα ελληνικά μυαλά (*όχι κυβερνητικά ασφαλώς) θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπα….
Ο Πλούτωνας από πρόοδο συναντά την μηδενική Κριού και αυτό συνιστά ένδειξη αλλαγής και μεταμόρφωση. Ίσως να έχουμε μια απομάκρυνση από μια θέση που θα συζητηθεί.
Ο προοδευμένος Vulcanus μιλά για μια επανάσταση ενάντια σε πρόσωπα που διοικούν αλλά και αποφάσεις που αντιτίθενται σε αυτό που λέμε περί κοινού αίσθημα . Η επιρροή από κάποια άτομα που έχουν τα μέσα και ισχύ σηματοδοτεί την έναρξη κάποιων επενδύσεων αλλά και προβλήματα από την ρητορική ενός προσώπου που απαιτεί οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη..
Η προοδευμένη Σελήνη συναντά μεταξύ άλλων τον άξονα UR/NE που μιλά για άτομα που δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και βρίσκονται σε μια αδιέξοδη κατάσταση.
Ο Προοδευμένος Ερμής μιλά για συζητήσεις για το πως θα αντιμετωπιστούν επιδημίες, φτώχεια αλλά και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ιστορικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις θα μας κάνουνε breaking news ενώ θα υπάρξουν αρκετές κλαδικές διαμαρτυρίες. Κάποιες πληροφορίες αλλάζουν την τελευταία στιγμή και το κλίμα και τις προσδοκίες που έχει η χώρα.
Ο προοδευμένος Κρόνος μιλά για το «κλείσιμο» μιας σημαντικής και ιστορικής ενώ ένας ηγέτης ή κόμμα θα υποστεί μεγάλες απώλειες σε προσωπικό ηθικό ή υλικό επίπεδο ή επίθεση σε γραφεία…. Από άτομα με αλαζονική συμπεριφορά θα υπάρξει ευθεία απειλή πολέμου. Παράλληλα ο Ωροσκόπος από πρόοδο μιλά για φθόνο από τους άλλους αλλά και στέρηση κάποιων χρημάτων που δικαιωματικά μας ανήκουν.
Ο Προοδευμένος Admetos μιλά για την ανάγκη περιορισμού των ωρών εργασίας και υιοθέτηση πιο ευέλικτων τρόπων απασχόλησης. Η χώρα και κάποια πρόσωπα που την εκπροσωπούν θα δεχτούν έντονη επίκριση και αντιπάθεια ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν προβλήματα με πρώτες ύλες, εκτελωνίσεις προϊόντων κλπ.
Τέλος ο Ουρανός από πρόοδο μιλά για τρόμο από τα επίπεδα και το μέγεθος της ανεργίας. Μια ανέλπιστη απόφαση είναι ευνοϊκή μα καθόλου αναμενόμενη (*ενδεχομένως ποσοτική χαλάρωση στην ΕΚΤ).

Οι διελεύσεις ως προς τις προόδους: «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς, το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτεριά!» 
Κ. Βάρναλης
Ο διελαύνων Hades μιλά για κακές πράξεις που δεν ξέρω αν μετά από ένα σημείο αφ’ ενός θα μπορεί η κυβέρνηση να τις «ελέγξει» μετά από ένα σημείο ή τελικά τις «προκαλεί» άθελα της με τις πράξεις της. Χρειάζεται προσοχή για μόλυνση υδάτων και του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και πλημμύρες. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί σε μεταγωγή ή μεταφορά κρατουμένου ή με ζητήματα εξεγέρσεων, απεργιών σε νοσηλευτικά ή σωφρονιστικά ιδρύματα.
Η κυβέρνηση, λόγω του διελαύνοντα KRONOS, θα υποστεί μια μεγάλη δοκιμασία που μπορεί να την φέρει να έχει απώλειες εντός των κόλπων της ενώ είναι γεγονός πως δεν «έχει βάθος, δεν έχει πάγκο». Η εμμονή προσώπων που έχει απέναντι της ίσως την ζορίσουν ιδιαίτερα.

Ο διελαύνων Ζευς μιλά για τις δυνάμεις της φύσης που θα κάνουν ΕΝΤΟΝΗ την παρουσία τους στην Ελλάδα καθ’ αυτό το διάστημα αλλά μιλά για αλλαγή στους μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχοντες όρους στην εργασία. Προβλήματα με φωτιές αλλά και τους σιδηροδρόμους και το δίκτυο γενικότερα.
 Ο Vulcanus μιλά για εκτεταμένες αντιπαραθέσεις για την επάρκεια αλλά και την ικανότητα αλλά μιλά και για προβλήματα από τον θάνατο ενός προσώπου που είναι σε νοσηλεία εντός νοσοκομείου ή που είναι σε κράτηση.
Οι θεσμοί θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση και εξουσία « encarteblance» δηλαδή εν λευκώ λειτουργώντας για λογαριασμό του Κράτους αλλά ουσιαστικά παρακάμπτοντας του αφού το κράτος θέλουν να είναι αυτοί ενώ θα απαιτήσουν λόγω της εμπλοκής του άξονα WI/UR μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» της ενέργειας. Προσοχή από προβλήματα με κεραυνούς και υποσταθμούς ενέργειας. Ομιλίες εντυπωσιακές με θέματα την πίστη και την πατρίδα ξεσηκώνουν.
Θλίψη θα υπάρξει αφού ο διελαύνων Ουρανός μιλά για ένα τέλος ξαφνικό ενώ ίσως να ακουστούν κάπου πλησίον μας «τύμπανα πολέμου».

Ο διελαύνων Apollon μιλά για μια κατάσταση που μετά τις 14/11 η αγορά θα «πάρει» μια ανάσα ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν χώροι για να γυριστεί μια ταινία οπού θα είναι διαφήμιση τουλάχιστον ως τοπία για την χώρα μας. Παράλληλα νομοθετήματα και τροπολογίες για χρέη και δάνεια θα επιχειρηθεί να περάσουν αλλά δεν είναι και απαραίτητο πως θα γίνουν αποδεκτά από την τρόικα. Συνάντηση Βιομηχάνων και εμπόρων με αρμοδίους υπουργούς ή και τον Πρωθυπουργό.
Από την άλλη καλά όλα αυτά αλλά ο Admetosμιλά για ταπείνωση ενώ ίσως σε διαπραγματεύσεις να υπάρχει μια έστω και πρόσκαιρη διακοπή.

Τέλος ο Ποσειδώνας μιλά για καταστάσεις που παίζουν σε οριακή κατάσταση και υπάλληλοι ανώτεροι που τελικά προκύπτει πως είναι αναξιόπιστοι. Τέλμα στα εργασιακά προβλήματα με τα συνδικάτα από εκτεταμένες αλλαγές σε όρούς που είχαν θεσπιστεί και ίσχυαν μέχρι τώρα.>
Karl-Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια