Κέικ με σύκα

Ένα ξεχωριστό κέικ με σύκα που θέλει απλώς ανακάτεμα αφού φουσκώνει μόνο του χάρη στο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Υλικά
400 γρ. σύκα, φρέσκα, πλυμένα, στεγνωμένα και πολτοποιημένα + 5 επιπλέον, κομμένα στα τέσσερα, για το σερβίρισμα
170 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για τη φόρμα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
90 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
200 γρ. αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ, κοσκινισμένο + λίγο για τη φόρμα
μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με τα αυγά.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον πολτό σύκου και έπειτα την αμυγδαλόσκονη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα χωρητικότητας 1,5 λίτρα (π.χ. για πουτίγκα ή σαρλότ).
Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά και στους 160°C για 40 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα, για να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε με φρέσκα σύκα, λίγο μέλι και κανέλα.
steliosparliaros

Related Posts