Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μονές Κέρκυρας: Μνημεία πολιτισμού

Το μαγευτικό νησί του Ιονίου με τη μακραίωνη ιστορία είναι σπαρμένο με Μοναστήρια και εκκλησίες, σπουδαία δείγματα της ευσέβειας των Κερκυραίων και αληθινά μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού.
Εξαιρετικό δείγμα αυτής της ευσέβειας είναι κατ αρχάς το περιλάλητο κερκυραϊκό μεγαλοβρόμαδο, η λαμπρότητα των εορτασμών του οποίου και η μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα της κερκυραϊκής πασχαλιάς συγκεντρώνουν πάμπολλους επισκέπτες κάθε χρόνο.
Ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο πολυαγαπημένος άγιος των Κερκυραίων, είναι η εμβληματική μορφή της Ορθοδοξίας στο νησί και από τον ναό του στην παλιά πόλη της Κέρκυρας θα περάσουν καθημερινά οι Κερκυραίοι να ανάψουν ένα κερί και να ζητήσουν μια χάρη από τον δικό τους Άγιο.
Τριγύρω από τον Άγιο Σπυρίδωνα πολλές μικρές εκκλησίες αφιερωμένες στη χάρη της Παναγίας, ομορφαίνουν τα στενά της Παλιάς πόλης και το φως από τα καντήλια τους ζεσταίνει τα ατμοσφαιρικά καντούνια.
Στο υπόλοιπο νησί βρίσκονται πολλά εντυπωσιακά ιστορικά μοναστήρια.
Όπως η Μονή Παλαιοκαστρίτσας, που ατενίζει από τον καταπράσινο λόφο της την κοσμοπολίτικη βραχώδη ακτή.
Η Μονή Παντοκράτορος Υψηλού χτισμένη στην κορυφή της Κέρκυρας, στα 917 μ., ευλογεί με τη χάρη της από ψηλά όλο το νησί.
Οι μονές Αγίου Δημητρίου ΑΓΙΩΝ ΔΟΥΛΩΝ και Παναγίας Βλαχερνών Σκριπερού συνεχίζουν ζωντανές και δημιουργικές την πορεία τους στον δρόμο του ορθόδοξου μοναχισμού.
Η παλιά πόλη της Κέρκυρας με τα μεγάλα φρούρια, τις βενετσιάνικες γειτονιές, το γραφικό Ποντικονήσι, τους μεγάλους ολόδροσους κήπους και την ασύλληπτη ομορφιά των κτιρίων από τις διάφορες ιστορικές περιόδους διατηρεί μια θαυμάσια ατμόσφαιρα και προσφέρεται για πολλούς περιπάτους, στους οποίους θα ανακαλύψετε και τα πολλά θρησκευτικά της μνημεία.
Και βέβαια ένα ταξίδι έως εδώ δεν είναι μόνο μια προσκυνηματική εκδρομή.
Είναι μια βαθιά επαφή με μερικά από τα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία, ένα απολαυστικό ταξίδι στις κερκυραϊκές εξοχές και μια ανάσα από το άρωμα αιώνων πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια