Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες»

Tο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προσφέρει ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες» (Language Education for Refugees and Migrants - LRM), κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17, που έρχεται να εμπλουτίσει περαιτέρω το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ, με καινοτόμους τίτλους που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας.
Το πρόγραμμα LRM είναι σχεδιασμένο για να παρέχει εξειδικευμένες παιδαγωγικές γνώσεις σε εκπαιδευτικούς της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε πτυχιούχους πανεπιστημίου που πρόκειται να διδάξουν και σε εκπαιδευτικούς που ήδη ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων εντός προσφυγικών και μεταναστευτικών πλαισίων. Αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι η μελέτη της θεωρητικής βιβλιογραφίας και διδακτικής μεθοδολογίας, ο σχεδιασμός και η οργάνωση μαθημάτων, καθώς και η εκμάθηση βασικών ερευνητικών εργαλείων.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ελάχιστη διάρκεια τα 2 έτη και απευθύνεται σε πτυχιούχους με συναφές αντικείμενο στη Γλωσσολογία, την Εκπαίδευση, τις Ανθρωπιστικές ή Κοινωνικές Επιστήμες.
Νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών
Ο τίτλος «Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες» αποτελεί μέρος έξι νέων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών που εγκαινιάζει φέτος το ΕΑΠ, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης νέας προσέγγισης που υιοθετεί το ίδρυμα με σκοπό την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. Τα νέα προγράμματα που προσφέρονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και είναι τα εξής: «Δημιουργική Γραφή», «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές», «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων», «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία», και «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου».
Χωρίς κλήρωση η εισαγωγή στο ΕΑΠ
Η πιο σημαντική, ίσως, αλλαγή που δρομολογεί από φέτος το ΕΑΠ, στο πλαίσιο της εξέλιξής του, είναι η κατάργηση της κλήρωσης ως μέθοδος επιλογής των υποψήφιων φοιτητών, σε μια προσπάθεια να καταστεί το ίδρυμα ως ένα πραγματικά ανοικτό πανεπιστήμιο. Παράλληλα, η εκπαιδευτική μέθοδος που εφαρμόζεται αλλάζει, επίσης, με την καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος εκπαίδευσης με Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες και την αυξημένη χρήση ψηφιακών, διαδραστικών υλικών. Ενώ, για πρώτη φορά εισάγεται και η επιλογή συμμετοχής των φοιτητών σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).
iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια