Πουτίγκα με γάλα καρύδας

Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Είναι υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό

Υλικά
400γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
1 μήλο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
1 αχλάδι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
1 μπανάνα, σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
7 φύλλα ζελατίνας
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
400γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία
Μουλιάζεται τα φύλλα της ζελατίνας σε παγωμένο νερό.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας μαζί με ένα νεροπότηρο νερό.
Τα ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν βράση.
Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας ένα ένα προσέχοντας να απορροφηθεί το προηγούμενο για να βάλετε το επόμενο και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να διαλυθούν.
Αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Ύστερα το αδειάζεται σε ένα μπολ σε σχήμα μπάλας και ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα φρούτα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά τουλάχιστον για 6 ώρες.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος το ξεφορμάρεται βρέχοντας τη φόρμα εξωτερικά με ζεστό νερό και το σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Πρώτα ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και μετά τη λιώνετε σε μπεν-μαρί.
Όταν λιώσει καλά η σοκολάτα τη βάζετε σε ένα μπολ και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιχύνετε την πουτίγκα με τη σάλτσα σοκολάτας.
Ηλίας Μαμαλάκης

Related Posts