Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)

Ένα λευκό ημι-παγωμένο γλύκισμα με πλούσια γεύση εμπλουτισμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και πτι-μπερ.
Μερίδες: 8-10,
Προετοιμασία: 30΄,
Αναμονή: 6 ώρες

Υλικά
180 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
200 γρ. φρουί γλασέ+ επιπλέον για γαρνίρισμα
150 γρ. αμύγδαλα με ή χωρίς το φλοιό
100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε να ψηθούν στους 160°C για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να καβουρδιστούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την σκεπάσει.
Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (με το σύρμα) και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι.
Σταδιακά θα αφρατέψουν πολύ οι κρόκοι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσουν.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα και τα μπισκότα.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κορμού στρώνουμε μεμβράνη καλύπτοντας το εσωτερικό της.
Τη γεμίζουμε με το μείγμα.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλασαρισμένα φρούτα.
stelios parliaros

Related Posts