Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δαχτυλίδι πανικού

Εξωτερικά μοιάζει με μοντέρνο, μίνιμαλ γυναικείο δαχτυλίδι.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ικανό να προστατεύσει τη ζωή μιας γυναίκας.
Το Nimb, όπως ονομάζεται, είναι ένα wearable κουμπί πανικού, που, αν πατηθεί, ενημερώνει φίλους, συγγενικά πρόσωπα, ακόμη και τις Αρχές ότι ο χρήστης του κινδυνεύει.
Το αξίας 131 ευρώ gadget προέκυψε από τη συνεργασία της Εκατερίνα Ρομανόφσκαγια και μιας ομάδας Αμερικανών εφευρετών.
Η 41χρονη Μοσχοβίτισσα πριν από 16 χρόνια δέχτηκε εννέα μαχαιριές από έναν άνδρα, επειδή αρνήθηκε να του μιλήσει στον δρόμο, και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ενός γείτονα. «Μου έκοψε τον λαιμό, άνοιξε το στομάχι μου και προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο του, μπήγοντας το μαχαίρι στην καρδιά μου.
Κάθε φορά, όμως, που το επιχειρούσε, έπεφτε πάνω στα πλευρά και σε άλλα οστά του θώρακα» θυμάται η Ρομανόφσκαγια, που επισημαίνει ότι μετά όλα αυτά οι γιατροί τής έδιναν λιγοστές πιθανότητες επιβίωσης. Παρ’ όλα αυτά, τα κατάφερε.
«Οταν σηκώθηκα από το κρεβάτι πολλές εβδομάδες μετά την επίθεση, ένιωσα πρώτη φορά στη ζωή μου ότι μπορούσα να σταθώ στα δικά μου πόδια. Σταμάτησα να είμαι θύμα εγκλήματος και έγινα επιζών εγκλήματος» λέει η ίδια, η οποία λίγο καιρό αργότερα ενεπλάκη στη δημιουργία του Nimb, το οποίο εύχεται να καταφέρει να σώσει τις ζωές πολλών γυναικών, και όχι μόνο, που θα βρεθούν στη θέση της.
Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή.
Μόλις ο χρήστης το πατήσει παρατεταμένα για 2 δευτερόλεπτα, το δαχτυλίδι δονείται για να τον καθησυχάσει ότι έστειλε τις σχετικές ειδοποιήσεις και πως η βοήθεια βρίσκεται καθ’ οδόν.
Ο μηχανισμός του δαχτυλιδιού συγχρονίζεται με την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones, που έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία επικοινωνίας ενός «στενού κύκλου ασφαλείας», τον οποίο επιλέγει ο ίδιος ο χρήστης.
Το φουτουριστικό δαχτυλίδι είναι αδιάβροχο και έχει αυτονομία μπαταρίας διάρκειας δύο εβδομάδων.
Παράλληλα διαθέτει και λειτουργία ηχογράφησης, που συλλέγει αυτομάτως στοιχεία μέσω του smartphone, μόλις πατηθεί το κουμπί πανικού.
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια