Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρυσός ο Μιχαλεντζάκης

Ο μόλις 17 χρονών Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα της κατηγορίας S9, πετυχαίνοντας μάλιστα παραολυμπιακό ρεκόρ!
O Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 59.27, σημειώνοντας παραολυμπιακό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι με 59.52, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Τάμας Σορς από την Ουγγαρία με 59.85. Παρότι μετά το πρώτο πενηντάρι ήταν δεύτερος, ο Μιχαλεντζάκης ανέβασε στροφές στο τέλος και κατάφερε να πάρει την πρωτιά και το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στους Αγώνες του Ρίο.
«Το αφιερώνω στην αδελφή μου. Η Αλεξανδρούπολη απόψε γιορτάζει. Ευχαριστώ τον Αντώνη Τσαπατάκη που με στήριξε, τους προπονητές μου αλλά και όλους εκείνους που μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης, έστω κι αν δεν είχα κάνει την παραμικρή διάκριση», ήταν τα πρώτα του λόγια μετά τον τερματισμό!
O 17χρονος κολυμβητής, ο οποίος είναι μαθητής Λυκείου, μετείχε επίσης στα 50μ. ελεύθερο S9 και 200μ. μικτή ατομική SM9, στα οποία δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια