Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι σημαίνει Σαββατοκύριακο για τους γονείς

Σήμερα είναι Σάββατο, επομένως είμαστε όλοι τρισευτυχισμένοι! Ή όχι; Κάποιοι ανάμεσά μας δεν προβλέπεται να αράξουν με βιβλίο/περιοδικό/ τάμπλετ και καφέ το πρωί της Κυριακής. Για κάποιους, Σαββατόβραδο δεν σημαίνει ντύσιμο-στόλισμα και έξοδος. Μερικοί από μας δεν θα ξυπνήσουν… Κυριακή, αυτό το Σάββατο. Αντιθέτως, θα είναι πολύ απασχολημένοι –τόσο ή και περισσότερο απ’ ότι είναι τις καθημερινές.

Τι σημαίνει «Σαββατοκύριακο» για τους γονείς
Οι αναξιοπαθούντες για τους οποίους γίνεται λόγος είναι οι γονείς. Αν έχετε παιδιά –εφόσον διαβάζετε αυτό το κείμενο, λογικά έχετε- το ξέρετε από πρώτο χέρι: το Σαββατοκύριακο για τους γονείς με μικρά παιδιά σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σημαίνει για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Τι σημαίνει, λοιπόν, Σαββατοκύριακο για τους γονείς;
Σαββατοκύριακο σημαίνει να ξυπνάς αξημέρωτα –κι όταν λέμε αξημέρωτα, μπορεί και να το εννοούμε!- γιατί το ξυπνητήρι σου δεν είναι απ’ αυτά που απενεργοποιούνται… Φοράει πιτζαμάκια, είναι χαμογελαστό και γεμάτο ενέργεια και θα σε ξυπνήσει απ’ τις 7 το πρωί για να κάνετε αγκαλίτσες!

Σαββατοκύριακο σημαίνει ένα τουλάχιστον παιδικό πάρτι κάποιου συμμαθητή απ’ το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό. Είκοσι-τριάντα παιδάκια σε μία τάξη μας κάνουν είκοσι-τριάντα γενέθλια. Επομένως, μία από τις δύο ημέρες είναι αφιερωμένη στην «κοινωνική υποχρέωση» που έχει το παιδάκι σας (και στο να βρείτε δώρο για το εορτάζον παιδάκι).

Σαββατοκύριακο σημαίνει φασίνα! Πρέπει να κατέβουν τα χειμωνιάτικα, να στρωθούν τα χαλιά, να πλυθούν κάποια στιγμή τα μπαλκόνια, να σιδερωθεί οι τόνοι ρούχων, να γίνει επιτέλους μια γενική καθαριότητα στο μπάνιο. Όλες οι δουλειές που οι υπόλοιποι άνθρωποι κάνουν με την ησυχία τους τα απογεύματα των καθημερινών, είναι για τους γονείς υποχρεωτικό να γίνουν το Σαββατοκύριακο.

Σαββατοκύριακο σημαίνει φαγητό με τους γονείς και τα πεθερικά. Πολλοί άτεκνοι ενήλικες δεν «σπαταλάνε» το Σαββατοκύριακό τους σε επισκέψεις στο πατρικό τους σπίτι. Για εσάς όμως το Κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα με τους γονείς σας ή τους γονείς του άλλου σας μισού είναι μονόδρομος. Οι καθημερινές είναι όλες ασφυκτικά πιεσμένες και οι γονείς γκρινιάζουν (με το δίκιο τους) ότι «καθόλου δεν τα ΄χουν δει τα παιδιά». Οπότε, ξεχνάτε πάραυτα τα τεμπέλικα μεσημέρια στον καναπέ και παίρνετε το μακρύ δρόμο για την καθιερωμένη επίσκεψη…

Σαββατοκύριακο σημαίνει να τρέχεις να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο με το παιδί σου. Ειδικά για τους γονείς που εργάζονται, η καθημερινότητα δημιουργεί μια μόνιμη ενοχή: δεν περνούν αρκετό ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, δεν μπορεί να αφιερωθεί στη φίλη που έχει «μάζωξη» για τα γενέθλιά της ή στην παράσταση που από πέρσι θέλετε να δείτε. Το Σαββατοκύριακο θα αφιερωθεί στο παιδί και σε δραστηριότητες που αφορούν το παιδί.
Σαββατοκύριακο σημαίνει να προσπαθείς να κοιμηθείς νωρίς το βράδυ, γιατί ξέρεις πώς την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να ξυπνήσεις πάλι απ’ τ’ άγρια χαράματα και να μην τα καταφέρνεις. Να παλεύεις να πείσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί αυτή τη στιγμή απ’ τον καναπέ και να πάει να ξεκουραστεί και να μην τα καταφέρνεις. Να μουρμουράς κατάρες πριν σε πάρει ο ύπνος επειδή πάλι δεν θα κλείσεις 6ωρο.

Σαββατοκύριακο σημαίνει ψώνια. Ψώνια στο σούπερ μάρκετ για όλη την εβδομάδα, ψώνια στη λαϊκή, δυο ρουχαλάκια απ’ την Ερμού για το πιτσιρίκι που δεν του κάνει τίποτα από τα περσινά, μια γρήγορη βόλτα στο βιβλιοπωλείο γιατί όλο κάτι ζητάει αυτή η δασκάλα. Και, καμιά φορά, η ζωή σας χαρίζει το πιο φωτεινό της χαμόγελο και καταφέρνετε να κλείσετε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο ή στην κυρία που σας κάνει αποτρίχωση.

Σαββατοκύριακο σημαίνει «Δεν το πιστεύω ότι αύριο είναι πάλι Δευτέρα!». Εντάξει, αυτό είναι αλήθεια πανανθρώπινη –όλοι μισούν τις Δευτέρες- αλλά για τους γονείς η Κυριακή το βράδυ είναι λίγο πιο «σκληρή» απ’ ότι για τους υπόλοιπους. Γιατί έχουν μπροστά τους μια ακόμη δύσκολη και πολυάσχολη εβδομάδα. Γιατί δεν ξεκουράστηκαν αρκετά το διήμερο. Γιατί δεν θυμούνται από πότε έχουν να κοιμηθούν όσο τραβάει η ψυχή τους. Γιατί ο χρόνος που είχαν για να απολαύσουν (σχεδόν) ανενόχλητοι τα παιδάκια τους πάλι τέλειωσε…
 www.mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια