Μπαρμπούνια γεμιστά από τους Λειψούς

Μια εύκολη συνταγή για ψάρι, που θα σας αρέσει πολύ.
Η γέμιση χαρίζει στα τηγανητά μπαρμπούνια ακόμη πιο νόστιμη γεύση.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'

Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια, μέτριου μεγέθους
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4-5 φρυγανιές, τριμμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί, αρετσίνωτο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξετε την κοιλιά τους.
Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και γεμίζετε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Όταν κάψει, αραδιάζετε τα ψάρια και ρίχνετε όση γέμιση έχει περισσέψει.
Τα τηγανίζετε ελαφρά και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σιγοψήνετε για 10-12 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζετε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
Γεωργία Κοφινά

Related Posts