Τραχανοκεφτεδάκια

Τρία φλιτζανάκια τραχανά περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούν για μια ημέρα οι ανάγκες του οργανισμού. Ξινός, γλυκός, από αλεύρι, σπασμένο σιτάρι ή σιμιγδάλι, σκέτος ή αρωματισμένος με λαχανικά, ο τραχανάς έχει θρέψει σωστά, σώζοντας από την πείνα γενιές και γενιές ελλήνων, στις δύσκολες εποχές. Οι νέοι σεφ τον αγάπησαν, τον έχρισαν αυτοκράτορα και τον μετάλλαξαν σε δεκάδες μοντέρνες συνταγές. Ο τραχανάς, δεν τρώγεται μόνον σούπα: φαντασία να'χεις να τον μαγειρέψεις σε χίλιες δυό συνταγές.
Υλικά
300 γρ. βρασμένο γλυκό ή ξινό τραχανά
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά με αλάτι-προαιρετικά μπορούμε να τον βράσουμε μέσα σε ζωμό κότας ή λαχανικών-μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του εντελώς.
Τον αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, μαζί με λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Αν δεν μας βγει αρκετά σφιχτή προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνουμε μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
Tip
Το μυστικό σ'αυτά τα κεφτεδάκια είναι να μην τσιγκουνευτείς τα μυρωδικά.
Ψυχούλη

Related Posts