Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

5 βήματα για "πράσινη" επιστροφή στο σχολείο


Με μερικά απλά βήματα η επιστροφή στο σχολείο εκτός από πανηγυρική μπορεί να είναι και οικολογική.
Ακολούθησε τα λοιπόν! :

1. Ανακύκλωσε τα παλιά σου σχολικά.
Καθάρισε την περσινή σου τσάντα ή το σακίδιο σου. Σκέψου μήπως μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν φέτος. Διαφορετικά, σίγουρα μπορείς να τα αξιοποιήσεις για να αποθηκεύσεις πράγματα. Όσο για τα παλιά σου τετράδια, κόψε τα χρησιμοποιημένα φύλλα, στείλε τα για ανακύκλωση και ό τι απομείνει μπορεί να αξιοποιηθεί είτε στις εργασίες που κάνεις στο σπίτι είτε στη λίστα για τα ψώνια της μαμάς - ακόμα και δίπλα στο τηλέφωνο, για πρόχειρες σημειώσεις
Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μισοχρησιμοποιημένα σωληνάρια κόλλας, μπορούν να μπουν σε ένα κουτί για τις κατασκευές που θα κάνεις στο σπίτι.

2. Τέρμα τα σακουλάκια μιας χρήσης για το κολατσιό.
Ξέρεις ότι στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς κάθε μαθητής καταναλώνει περίπου 100 σακουλάκια για να μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο το σνακ του; Καιρός να "υιοθετήσεις" ένα τάπερ ή μεταλλικό κουτί μεταφοράς φαγητού, λοιπόν. Μην ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου και ένα δοχείο τύπου θερμός για το νερό ή το χυμό σου.

3. Μη βιαστείς να εγκαταλείψεις τα περσινά σου ρούχα.
Το παλιό σου τζιν με ένα φρέσκο μπλουζάκι θα δείχνει σαν καινούργιο, το ίδιο και μερικές μπλούζες σου που μπορείς να τις "ανανεώσεις" με ό τι σου έρχεται στο μυαλό: κουμπιά, σιρίτια, σχέδια που θα ζωγραφίσεις με ειδικές μπογιές για ύφασμα,. Το νέο σου λουκ είναι έτοιμο!!

4. Η προσφορά χαροποιεί τόσο εσένα όσο και τους άλλους.
Ρούχα που δε σου κάνουν αλλά είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να τα προσφέρεις είτε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση είτε σε μια οικογένεια με μικρότερα παιδιά. Επίσης, όταν έρθει η ώρα να ψωνίσεις καινούργια ρούχα, καλό είναι να αποφύγεις τα συνθετικά υλικά. Προτίμησε τα βαμβακερά, τα μάλλινα και - γιατί όχι - τα μεταξωτά.

5. Μ ένα σμπάρο ...πολλά τρυγόνια!
Φρόντισε να καταγράψεις σε μια λίστα όλα όσα χρειάζεσαι για το σχολείο, έτσι ώστε να βγεις μία φορά με τους γονείς σου και να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον με καυσαέρια πέντε διαδρομών στα μαγαζιά.
ΕΡΥΕΝΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια