Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

4ος ο Ταμπαξής, 5ος ο Κουλούμογλου και 5η η Καλπακίδου

Σπουδαία εμφάνιση από τον Χρήστο Ταμπαξή και τη Μαρία Καλπακίδου στους τελικούς κολύμβησης των αγωνισμάτων τους, στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Ρίο.

Στον τελικό των 100μ. ύπτιο S2 των γυναικών η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την 5η θέση. Η Καλπακίδου κάλυψε την απόσταση σε 3:00.72 και απέδειξε πως ακόμα το λέει η καρδιά της. Έχοντας μετάλλια στο Σίδνει το 2000 και στην Αθήνα το 2004, συνεχίζει να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και σήμερα με την 5η θέση κατέγραψε βελτίωση συγκριτικά με το Λονδίνο πριν από τέσσερα χρόνια όπου ήταν τέταρτη.
Ο Χρήστος Ταμπαξής ήταν και αυτός εντυπωσιακός καθώς εκανε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό των 100μ. ύπτιο S1 με 2:54.23 και ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση. Το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν στην κατοχή του ίδιου, ήταν 2:54.45.Στον ίδιο τελικό ο Δημήτρης Καρυπίδης ήταν 6ος με 3:12.73.
Στα 100μ. ύπτιο S2 των ανδρών, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης αγωνίστηκε και αυτός στον τελικο και με επίδοση 2:22.45 κατέλαβε την όγδοη θέση.

Πέμπτος ο Κουλούμογλου
Καλή ήταν η παρουσία του Πασχάλη Κουλούμογλου στον τελικό της κατηγορίας των 59 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο ο οποίος κατέλαβε την 5η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής, σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 135 κιλά και στην δεύτερη 145. Άφησε την τρίτη για να μη ρισκάρει το χειρουργημένο του χέρι.

Τα πρώτα ελληνικά γκέιμ σε Παραολυμπιακούς
Εκτός συνέχειας από το Παραολυμπιακό τουρνουά του τένις βρέθηκε ο Στέφανος Διαμαντής ο οποίος ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Γάλλο Μισέλ Ζερεμίαζ με 2-0. Ωστόσο όμως ο Έλληνας αθλητής του τένις με αμαξίο κατάφερε να πάρει τα τρία πρώτα γκέιμ σε Παραολυμπιακους για την ελληνική ομάδα, αφού στις προηγούμενες συμμετοχές το σκορ ήταν το 6-0, 6-0. Όχι όμως αυτή τη φορά, καθώς μπορεί στο πρώτο σετ ο Διαμαντής να ήταν εκτός αγώνα χάνοντας 6-0, στο δεύτερο σετ όμως προσπάθησε και τελικά ηττήθηκε 6-3.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια