Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δίας στον Ζυγό 2016-2017

Ο Δίας πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας, της διεύρυνσης, της επιτυχίας, της ηθικής,του νόμου και της θρησκείας αλλά και του τυχοδιωκτισμού και της υπερβολής.
Ο Ζυγός, ζώδιο της αγάπης, της συντροφικότητας, της συνεργασίας και αλλά και της υψηλής αισθητικής, της τέχνης και της αρμονίας, του εκλεπτυσμένου γούστου, της κομψότητας, της μόδας και της κοινωνικότητας.
Το ζώδιο του Ζυγού, με κυβερνήτη την Αφροδίτη, πλανήτη της αρμονίας της αγάπης και της συντροφικότητας, θα φιλοξενήσει τον ευεργέτη Δία, από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Τον Δία, ως ευεργέτη αλλά και δάσκαλο του ζωδιακού, όλοι τον περιμένουμε να κάνει όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες και τα σημεία του ωροσκοπίου μας, για να μας δώσει την αισιοδοξία, την καλή διάθεση αλλά και τις ευκαιρίες, για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας από το σύμπαν.

Πράγματι ο Δίας ως ο ευεργέτης πλανήτης, κάθε δώδεκα χρόνια διασχίζει όλο τον ζωδιακό και δίνει ατομικές ευκαιρίες για επέκταση στον καθένα μας, ανάλογα με το ποιον τομέα της ζωής του καθενός επηρεάζει, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο πλανήτης.

Δίνει ο Δίας χωρίς να εξετάζει πως αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες που προσέφερε, σε αντίθεση με τον Κρόνο που δίνει, αφού εξετάσει αν πρέπει να δώσει. Ο Δίας δίνει και στο χέρι του καθενός είναι να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ή απλώς να περάσει καλά όσο θα διαρκούν οι ευνοϊκές συνθήκες που του χαρίζει ο γενναιόδωρος πλανήτης.

  • Μπαίνοντας όμως στον Ζυγό, ας δούμε τι αιτήματα φέρνει ο Δίας από την Παρθένο, όπου έμεινε σχεδόν ένα χρόνο και μέσα από την παράλληλη δράση του με τους υπόλοιπους αστρολογικούς παράγοντες, κουβαλάει την ιδιαίτερη δυναμική του, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μια δύσκολη χρονιά για όλους εμάς τους Έλληνες αλλά και σε γενικότερα στον πλανήτη, ο Δίας μέσα από τον υπολογιστή Παρθένο, μας έκανε θέλουμε δεν θέλουμε λογιστές και νομικούς. Όλοι μάθαμε να μετράμε τα οικονομικά μας, που μόνο σταθερά δεν μπορεί να είναι πια, αλλά μάθαμε και τι σημαίνει νομοσχέδιο.

Η σχέση του Δία με τον Ουρανό, με τον Κρόνο και με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, μας έβαλε σε μία συλλογική ανασφάλεια, που η αιτία της ήταν οι ατέλειωτες οικονομικές επιβαρύνσεις και και η πληθώρα των νέων νόμων επάνω στους παλιούς. Τα νομοσχέδια μέσα στην Βουλή περνάγανε με κλάμα και οδυρμό, αλλά περνάγανε με ζηλευτή ταχύτητα, και όλοι εμείς υποχρεωτικά είμαστε θεατές που μας παραμύθιασαν, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά οι μειώσεις που απανωτά και απροσδόκητα ερχόντουσαν, χωρίς να προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αφού μας προσπερνούσαν.

Η εμπλοκή του Δία με τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Χείρωνα μας έφερε το προσφυγικό πρόβλημα, ως μια κατάσταση δεδομένη, και αν υποθέσουμε πως το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα βοήθησε σε οικονομικό και νομικό επίπεδο την Ελλάδα, ωστόσο την άφησε με ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να λύσει μόνη της, μαζί με όλα τα δικά της το επόμενο διάστημα.

  • Ας δούμε όμως τώρα πως θα εξελιχθούν τα δικά μας προβλήματα, που τρέχουν παράλληλα με τα διεθνή, αφού λόγω θέσης της χώρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε μαζί με την διεθνή κοινότητα.

Η τρομοκρατία έγινε μέρος της ζωής μας, ακούμε πια τα γεγονότα και τα θεωρούμε δεδομένα, χωρίς να μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα. Οι πληγωμένοι άνθρωποι στον πλανήτη ψυχικά και σωματικά, λόγω της ταχύτητας της πληροφορίας, είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, και το σαλόνι μας.

Ο Δίας μέσα από τον Ζυγό θα ζητήσει νέους νόμους πιο δίκαιους, αφού αυτοί που έχουν επιβληθεί ήταν βιαστικοί και ακολουθούσαν τα γεγονότα, αντί να προηγούνται και να είναι ικανοί να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν αυτοί που θα δώσουν και τις λύσεις.

Ο Δίας μέσα από το ζώδιο, όπου έχει την έξαρση του ο Κρόνος, θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε διαμάχες που θα προκύψουν από καταστάσεις, που επιπόλαια κουκουλώθηκαν και δεν λύθηκαν παρά μάλλον μπερδεύτηκαν λάθος ή εξεπίτηδες.

Ο Δίας από τον Ζυγό σε εμπλοκή με τον Πλούτωνα, που μέχρι τώρα έχουμε δει να επιτρέπει στην πλουτοκρατία να αποφασίζει και να διατάζει, ή θα υποταχθεί ή θα αντιδράσει με άσχημο τρόπο, αφού στο παιχνίδι υπάρχει και ο απρόβλεπτος Ουρανός που με τις ανατροπές του, θα μπερδέψει χειρότερα τα πράγματα.

Το αναμενόμενο είναι η διπλωματία να κάνει τέτοιες κολοτούμπες, που μόνο με το στόμα ανοικτό θα μας αφήσει, χωρίς να μπορούμε να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου. Οι ιθύνοντες θα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και οι νέοι νόμοι θα αντικαθιστούν τους παλιούς για το ‘καλό’ μας.

Πολύ πιθανό είναι και η αξία του πλούτου με την ευρεία έννοια του, να ανεβοκατεβαίνει στην κλίμακα των αξιών, κοψοχολίαζοντας αυτούς που έχουν ακόμα κάτι να χάσουν.

Η διπλωματία θα μας εκπλήσσει συνεχώς, με το αποκορύφωμα της το τέλος του Δεκεμβρίου 2016 και από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο του 2017, όπου οι αρμόδιοι θα αναμασάνε και θα μπαλώνουν ότι μπαλώνεται ακόμα.

Ένας δύσκολος Μάρτιος το 2017, και για την χώρα μας ιδιαίτερα, αφού η 19-22α μοίρα που θα κινηθεί το ζεύγος Δία-Πλούτωνα θα αφορά και το ωροσκόπιο της χώρας μας.

Ωστόσο ο Δίας μέσα από την τέχνη θα μας αποζημιώσει, αφού θα μπορεί να εκφράσει όλη την αμήχανη ψυχολογική μας κατάσταση. Πάντα σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα η τέχνη μεγαλουργούσε μέσα στην μαυρίλα των εποχών και μας λύτρωνε την ψυχή.

Οι αστρολογικές αναφορές για τον Δία στον Ζυγό έχουν την εξής χρονολογική σειρά:
Ο Δίας θα διασχίσει τον Ζυγό από 9.9.2016 μέχρι τις 11.10.2017.
Στην διαδρομή του μέσα στο Ζυγό, ο Δίας θα αναδρομίσει από 6.2.2017 μέχρι τις 9.6.2017.

Οι βασικές όψεις του Δία με τους σημαντικούς εξωτερικούς πλανήτες, που θα δημιουργηθούν στην διαδρομή του μέσα στον Ζυγό, στην ευθεία αλλά και στην ανάδρομη πορεία του θα είναι:
Δίας τετράγωνο με Πλούτωνα 25.11.2016 στην 15η μοίρα του Ζυγού/Αιγόκερω.
Δίας τετράγωνο με Πλούτωνα 30.03.2017 στην 19η μοίρα του Ζυγού/Αιγόκερω.
Δίας τετράγωνο με Πλούτωνα 4.08.2017 στην 17η μοίρα του Ζυγού/Αιγόκερω.
Δίας αντίθεση με Ουρανό 26.12.2016 στην 20η μοίρα του Ζυγού/Κριού.
Δίας αντίθεση με Ουρανό 3.03.2017 στην 22η μοίρα του Ζυγού/Κριού.
Δίας αντίθεση με Ουρανό 28.09.2017 στην 27η μοίρα του Ζυγού/Κριού.
Δίας χιαστί με Ποσειδώνα 23.10.2016 στην 9η μοίρα του Ζυγού/Ιχθύων.
Δίας χιαστί με Ποσειδώνα 17.05.2017 στην 14η μοίρα του Ζυγού/Ιχθύων.
Δίας χιαστί με Ποσειδώνα 5.07.2017 στην 14η μοίρα του Ζυγού/Ιχθύων.
Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια