Μελιτζανοκεφτεδάκια

Αυτά τα μελιτζανοκεφτεδάκια, είναι τόσο νόστιμα και εύκολα που δεν χρειάζεται να είσαι μαμά για να τα βάλεις στην κουζίνα σου.
Τώρα, με τις όψιμες μελιτζάνες του τέλους του καλοκαιριού είναι ακόμη πιο νόστιμα.

Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα σε μπολ
2/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
αν τα τηγανίσουμε, ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη μελιτζάνα αλατισμένη, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χωρίς να τα αλευρώσουμε.
Εναλλακτικά, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 50-60 λεπτά. Στη μισή ώρα τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Θέμις Καρδιόλακα

Related Posts