Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραολυμπιονίκης σκέφτεται την ευθανασία μετά το Ρίο

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της παραολυμπιονίκη Μερίκε Βερβόορτ από το Βέλγιο ότι σκέφτεται την ευθανασία μετά τους Αγώνες του Ρίο.
Η Βερβόορτ είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς πάσχει από μία ανίατη ασθένεια που της στερεί την κίνηση των κάτω άκρων.
Το 1993 και ενώ ήταν 14 ετών ήρθε η μυστηριώδης ασθένεια. Μέσα σε επτά χρόνια δεν μπορούσε να κινήσει τα πόδια.
Κάποια στιγμή ανακάλυψε τα σπορ για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και σιγά - σιγά έφτασε στο τρίαθλο.
Σήμερα όμως οι πόνοι είναι τόσο δυνατοί ώστε καθιστούν αφόρητη την προπόνησή της.
«Πονάω κάθε μέρα, τις νύχτες δεν μπορώ να κοιμηθώ και εάν καταφέρω και κοιμηθώ για δέκα λεπτά μετά πρέπει να ξυπνήσω για να κάνω προπόνηση» είπε.
«Η καριέρα μου θα σταματήσει στο Ρίο. Μετά, θα δούμε τι θα φέρει η ζωή για μένα» είπε η 37χρονη σπρίντερ σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του RTL. «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ευθανασία».
Η αθλήτρια έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ευθανασία, η οποία είναι νόμιμη από το 2002 στο Βέλγιο και το μόνο που μένει πλέον είναι η συγκατάθεση ακόμη τριών γιατρών.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Στην κηδεία μου δεν θέλω κάποια τελετή, ούτε καφέ, ούτε κάποιο γλύκισμα. Θέλω απλά ένα ποτήρι σαμπάνιας στα χέρια όσων είναι εκεί και μία σκέψη τους για μένα».
Η Μαριέκε κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 ένα χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ52 κι ένα ασημένιο στα 200 μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια