81η ΔΕΘ

ΔΕΘ 1926-2016: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, 81 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διαχρονικό σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και όλη τη χώρα. Ένας θεσμός που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου, με την πορεία της Θεσσαλονίκης μέσα στον χρόνο. Η φετινή 81η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, καθώς συμπίπτει με μια ξεχωριστή επέτειο, αυτή των 90ων γενεθλίων του.
ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 10/9/2016
ΛΗΞΗ: 18/9/2016

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9: 10:00-22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9: 10:00-22:00

Εισιτήριο εισόδου για την 81η Δ.Ε.Θ.:
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 3,00€, οικογενειακό 10,00€
Πέμπτη – Παρασκευή - Σάββατο – Κυριακή: 5,00€, οικογενειακό 15,00€

Το οικογενειακό Εισιτήριο ισχύει για 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι ανάλογη της ημέρας εισόδου (3€ ή 5€).

Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1926 τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη στο κέντρο της πόλης, και αποτελεί θεσμό που που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου. Φέτος η 81η ΔΕΘ γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας και υπόσχεται να το γιορτάσει με λαμπρότητα και πλήθος εκδηλώσεων.Η 81η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινή διοργάνωση που φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 210.000 επισκέπτες.
Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού τής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή.
Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας, ρόλο που θα υποστηρίξει δυναμικά η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ. προβάλλοντας προϊόντα και υπηρεσίες από διαφόρους τομής της ρωσικής οικονομίας.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό και ηχηρό μήνυμα τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την χώρα, που ανοίγει τον δρόμο για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας. Η διεθνής «βεντάλια» όμως περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες ξένες συμμετοχές, όπως αυτές της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, να ενημερωθούν σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας, να ακούσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να ενημερωθούν για όλες τις ευκαιρίες που ανοίγονται γύρω από τον αγροτικό τομέα και το αυτοκίνητο, να αποκτήσουν φυσικά προϊόντα, να βρουν και να αγοράσουν οικονομικά τα αγαπημένα τους βιβλία και να βρουν έξυπνες λύσεις για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού τους.
Πρόγραμμα συναυλιών ΔΕΘ 2016
Ορισμένα από τα τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Στέλιος Ρόκκος , η Δέσποινα Βανδή, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Πέγκυ Ζήνα θα “πρωταγωνιστήσουν” και φέτος στα Music Events Live, δημιουργώντας το πιο πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.
Οι νύχτες της 81ης ΔΕΘ θα έχουν παλμό και διασκέδαση κάτω από τους ήχους γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι ικανοποιούν τις μουσικές προτιμήσεις όλων των ηλικιών.
Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΔΕΘ τα Music Events Live θα αποτελέσουν πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και fans των καλλιτεχνών, μετατρέποντας κάθε ημέρα της 81ης ΔΕΘ σε μία γιορτή.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Ελευθερία Αρβανιτάκη και Νίκος Πορτοκάλογλου
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Δέσποινα Βανδή και Μέλισσες.
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: Ο Στέλιος Ρόκκος και η Μαλού
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου: Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. (Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των αδελφών Τσαχουρίδη θα σχηματιστεί ο μεγαλύτερος σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακός χορός «Ομάλ» και θα διεκδικήσει μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες.)
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου: ο Σταύρος Κουγιουμτζής συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη μέσα από το μπουζούκι του Θανάση Πολυκανδριώτη, που δένει με τις φωνές του Κώστα Μακεδόνα, της Κατερίνας Κόρου και της Αιμιλίας Κουγιουμτζή.
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου: Γιάννης Πλούταρχος με τους Kings να κάνουν το opening act.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Πέγκυ Ζήνα
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μαρτάκης και η Demy με τον Βαγγέλη Κακουριώτη ενώ το opening act κάνουν οι Panik Live.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: Πάολα, ενώ το opening act κάνουν οι Rec.
Τις συναυλίες τις παρακολουθούν όλοι μόνο με το εισιτήριο της 81ης ΔΕΘ.
Η ΔΕΘ παρουσιάζει και φέτος ξεχωριστούς τομείς όπως:
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία
Τεχνολογία, Hi- Tech, i-Gaming
Book Market
Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα
Ενέργεια & Δόμηση
Αυτοκίνητο
Έπιπλο – Διακόσμηση
Διεθνείς Συμμετοχές
Γαστρονομία – Διατροφή
Beauty

Related Posts