Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γραμματόσημα των Ολυμπιακών του Rio2016

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στον σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων.
Ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 και συνεχίζοντας, διαχρονικά, με μία πλειάδα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών της νεότερης ελληνικής τέχνης να αποτυπώνουν το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το ελληνικό γραμματόσημο.
Η μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη φιλοξενείται φέτος στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου 2016, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 αθλητών από 206 χώρες, που αγωνίζονται σε 28 ολυμπιακά αθλήματα.
Στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρίο 2016» αποτυπώνεται σημειολογικά το αφήγημα «Αγώνας-Νίκη» με την χαρακτηριστική κίνηση του ανοίγματος των χεριών ως συμβόλου αγώνα και ιστορίας. Η κίνηση αυτή αποδίδεται συνδυαστικά από τη μία πλευρά στην άψογη εκτέλεση της άσκησης από τον αθλητή του αγωνίσματος των κρίκων και από την άλλη πλευρά στο διάσημο γλυπτό του Χριστού, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης που φιλοξενεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το χθες και το σήμερα συνυπάρχουν στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρίο 2016», συνδυάζοντας τον σύγχρονο αθλητή με τα αξεπέραστα έργα τέχνης: τον Ποσειδώνα- ή Δία- του Αρτεμισίου και τη Νίκη της Σαμοθράκης.
Οι παραπάνω ποσότητες γραμματοσήμων θα εκτυπωθούν ανά κλάση σε φύλλα των 8 τεμαχίων. Τα φύλλα των δυο κλάσεων θα πωλούνται στην τιμή των 13,60 € ανά σετ.
Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια