Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

G20 - China 2016

H G20 συνεδρίασε στην Κίνα και αξιολόγησε Brexit, τρομοκρατία και προοπτικές ανάπτυξης.
Ο οικονομικός αντίκτυπος της βρετανικής ψήφου υπέρ του Brexit και οι τρόποι αντιμετώπισής του θα απασχολήσουν την G20, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.
«Τα μέλη της G20 έχουν τη δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν προληπτικά τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες από το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με ένα έγγραφο- προσχέδιο που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg.
Το συγκεκριμένο έγγραφο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης των αξιωματούχων την Παρασκευή ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών και θα αξιολογηθεί μέσα στο επόμενο διήμερο.
Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων οικονομικών θα συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα στο Τσενγκντού της Κίνας για να διευθετήσουν ζητήματα που θα αφορούν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις μέχρι την επιδείνωση των μεγεθών της παγκόσμιας ανάπτυξης. Οι οικονομικές προοπτικές επηρεάζονται και από την απόφαση της Αγγλίας να αφήσει την Ε.Ε.
Το Brexit “εντείνει την αβεβαιότητα στην διεθνή οικονομία» σύμφωνα με το ανακοινωθέν και αναφέρει επίσης ότι «το διεθνές οικονομικό περιβάλλον έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις και τα ρίσκα επιμένουν, καθώς εντείνονται και από τις τιμές των εμπορευμάτων, τον χαμηλό πληθωρισμό πολλών οικονομικών, από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, την τρομοκρατία και τις προσφυγικές ροές».
Η G20 σύμφωνα με το Bloomberg θα τονίσει την ανάγκη για «ένα ανοικτό και ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα» υπό το βάρος των αναταραχών στις αγορές και θα εκφράσει τη δέσμευσή της για την οριστικοποίηση κρίσιμων στοιχείων του ρυθμιστικού πλαισίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια