Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόση παιδικότητα κρύβουν τα ζώδια

Ζώδια και πόσο παιδιά νιώθουμε. Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Εσύ πόσο παιδί είσαι; Κάποτε το να διατηρεί ένας ενήλικας στοιχεία παιδιού, ήταν ένδειξη ανωριμότητας. Σήμερα όμως, ξέρουμε να εκτιμούμε τα πολύτιμα χαρίσματα της παιδικότητας, όπως είναι ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η δημιουργική φαντασία, η ικανότητα να μην κολλάς στο παρελθόν, η τάση να αντιμετωπίζεις διαρκώς τον κόσμο με περιέργεια και ενδιαφέρον. Και συνειδητοποιούμε ότι, ακόμα κι όταν μεγαλώνουμε, η παιδικότητα μπορεί να κάνει τη ζωή λίγο πιο όμορφη και δημιουργική. Ευτυχώς, όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Άλλος το έχει κρυμμένο βαθιά και άλλος το εκδηλώνει κάθε στιγμή. Εσύ πόσο παιδί είσαι; Η αστρολογία μπορεί να σου δώσει την απάντηση.

ΚΡΙΟΣ
Οι Κριοί δεν μεγαλώνουν ποτέ. Θα το παραδέχεσαι κι εσύ άλλωστε. Όποια κι αν είναι η ηλικία που γράφει η αστυνομική σου ταυτότητα, δεν έπαψες να είσαι ένα παιδάκι, έτοιμο για την πιο ριψοκίνδυνη σκανταλιά. Κατά πάσα πιθανότητα, οι γονείς σου θυμούνται ακόμα με φρίκη τις φορές που σε τρέχανε στο νοσοκομείο για ράμματα. Αλλά και οι τωρινοί φίλοι και σύντροφοί σου, έχουν πολλά να διηγούνται για τις τρέλες σου. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, που σε κάνει να θυμίζεις παιδί. Είναι και η αξιολάτρευτη αθωότητά σου, που σε κάνει να εμπιστεύεσαι τους πάντες. Ακόμα κι αν σε “ρίξουν”, θυμώνεις για λίγο και μετά τραβάς μπροστά, να συνεχίσεις τις…αταξίες σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Αν είσαι Ταύρος, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, τίποτα δεν σε ενοχλεί περισσότερο από το να σου παίρνουν τα… παιχνίδια σου. Με ό,τι θεωρείς δικό σου, συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως το μικρό παιδάκι, που δεν θέλει να παίζουν τα άλλα πιτσιρίκια με τα αυτοκινητάκια και τις κούκλες του. Τα κρατάς σαν θησαυρό, τα προσέχεις και τα προστατεύεις. “Δικοί σου” είναι και οι άνθρωποι που αγαπάς και από εκεί προκύπτει η φανερή ή συγκαλυμμένη ζηλοτυπία σου. Όπως “δική σου” είναι και η καρδιά σου, που τα περιεχόμενά της τα κρατάς καλά κρυμμένα, μέχρι να βρεθούν τα πρόσωπα που θα θεωρήσεις άξια να μοιραστούν μαζί σου τον έρωτα, τη φιλία ή την εκτίμησή σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι είναι τα πιο υπερκινητικά “μεγάλα παιδιά” του ζωδιακού. Φυσικά, αν είσαι ένας από αυτούς, σ’ εσένα θα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το να μην μπορείς να μείνεις για πολύ χρόνο προσηλωμένος σε μια ασχολία, ένα θέμα συζήτησης ή μια σχέση. Κατά τη γνώμη σου, εσύ είσαι μια χαρά. Απλώς οι άλλοι είναι ενοχλητικά αργοκίνητοι και συχνά βαρετοί. Ακριβώς δηλαδή όπως ένα παιδί βλέπει τους “μεγάλους”. Και, για να δώσεις λίγη ζωντάνια και να τους τραβήξεις την προσοχή, αρχίσεις τις ατέλειωτες διηγήσεις από αληθινά και φανταστικά γεγονότα. Στο τέλος δεν θυμάσαι ούτε κι εσύ πού σταματά η πραγματικότητα και αρχίζει η υπερβολή. Πράγμα που κάνουν και τα πιτσιρίκια…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το πιο παιδικό χαρακτηριστικό του Καρκίνου είναι η συναισθηματική του ευαισθησία. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, δεν πρόκειται να πάψεις να είσαι το μικρούλι που πληγώνεται με το παραμικρό και παρηγορείται μόνο μέσα στην αγκαλιά της μαμάς του. Τον ρόλο της μαμάς θα παίζει βέβαια για σένα ο ερωτικός σου σύντροφος, άντρας ή γυναίκα. Και σαν το παιδάκι, θα χαμογελάς πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυά σου, γιατί θα σε έχει καθησυχάσει το κανάκεμα. Ασχέτως αν την επόμενη στιγμή θα βρεις κάτι άλλο να στενοχωρηθείς. Ή να παριστάνεις ότι στενοχωρήθηκες και απλώς να “χαϊδεύεσαι”, για να κερδίσεις την προσοχή, ένα παιδικό κόλπο που το εφαρμόζεις τέλεια.

ΛΕΩΝ
Αν ανήκεις στο ζώδιο του Λέοντα, σίγουρα θα έχεις διατηρήσει την παιδική σου βεβαιότητα ότι είσαι πάντα και παντού ο πρώτος. Στο δικό σου κόσμο, όλες οι εκστρατείες τελειώνουν με έναν μεγαλόπρεπο ρωμαϊκό θρίαμβο, τον δικό σου φυσικά. Είσαι όμως και αρκετά μεγαλόψυχος, ώστε να δίνεις το χέρι στον πεσμένο αντίπαλό σου να σηκωθεί. Άλλωστε, η μικροψυχία και η εκδικητικότητα είναι χαρακτηριστικά που συνήθως οι άνθρωποι αναπτύσσουν μεγαλώνοντας. Με εσένα κάτι τέτοιο συνέβη σε πολύ μικρό βαθμό και το εκδηλώνεις μόνο όταν σε έχουν πειράξει στο ευαίσθητο σημείο σου, την περηφάνιά σου. Αλλά κι ένα παιδί δεν συμπεριφέρεται με σκληρότητα, όταν πληγωθεί και δε θέλει να το δείξει;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι Παρθένοι ήθελαν και θέλουν πάντα να είναι τα “καλά παιδιά”. Να δέχονται την επιδοκιμασία γονέων, δασκάλων και αργότερα συντρόφων, φίλων και όλης της υπόλοιπης ανθρωπότητας. Αν είσαι κι εσύ εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου, θα έχεις διατηρήσει την αίσθηση της ικανοποίησης που σου έδινε η επιβράβευση. Σου άρεσε να κάνεις πράγματα που ευχαριστούσαν ή βοηθούσαν τους άλλους. Και αυτό εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερή σου χαρά. Έτσι, καταφέρνεις κάτι που γίνεται μόνο στα παραμύθια: το να είναι ευχαριστημένοι όλοι, και εσύ και οι άλλοι. Παρόλο που δεν εγκαταλείπεις το ρεαλισμό σου, προσπαθείς όλες οι καταστάσεις να καταλήγουν στο “κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”.
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός δεν εγκαταλείπει ποτέ το ιδανικό της ομορφιάς, που του μετέδωσαν τα παραμύθια των παιδικών του χρόνων. Ένα ιδανικό, που ο ίδιος το ζωγράφισε με τη φαντασία του και, στη συνέχεια, κρέμασε τη ζωγραφιά και προσπαθεί να το αντιγράψει στην πραγματικότητα. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, θα περιμένεις πάντα τον Γαλάζιο Πρίγκιπα ή τη Ροζ Πριγκίπισσα, για να ερωτευτείτε και να ζήσετε ευτυχισμένοι στο πανέμορφο κρυστάλλινο παλάτι σας. Ή, τέλος πάντων, να συμβεί κάτι που να πλησιάζει όσο περισσότερο γίνεται αυτό το σενάριο. Και όταν σε διαψεύδει ή σε απειλεί η σκληρή πραγματικότητα, την κλείνεις απ’ έξω, φτιάχνοντας το δικό σου “κάστρο”, από ποίηση, μουσική και τέχνη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι Σκορπιοί, από παιδιά, συνήθως μοιάζουν να ξέρουν όλες τις απαντήσεις, προκαλώντας θαυμασμό, δέος και ενίοτε ανατριχίλα στους μεγάλους. Είτε είχαν πάντα επαφή με μια μυστική πηγή σοφίας είτε την απέκτησαν αργότερα, το γεγονός είναι ένα: ξέρουν πολλά ή τουλάχιστον περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Αν ανήκεις στο ζώδιο αυτό, σίγουρα θα έχεις διατηρήσει τη φυσική αχόρταγη περιέργεια του παιδιού. Για να μην πούμε ότι θα την έχεις εξελίξει, βελτιώσει και επαυξήσει. Και μαζί, την παρατηρητικότητα, την εγρήγορση και το καταπληκτικό μνημονικό. Το άλλο παιδικό χαρακτηριστικό που έχεις κρατήσει, είναι η ελευθερία της έκφρασης. Θα συμπεριφερθείς ή θα μιλήσεις όπως αισθάνεσαι, αδιαφορώντας για το αν θα δυσαρεστήσεις κάποιον.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν είσαι Τοξότης, σίγουρα θα μπορούσαν να σε λένε και Πήτερ Παν, το αγόρι που δεν μεγάλωνε ποτέ και επιπλέον είχε το χάρισμα να πετάει. Εσύ πετάς με τα φτερά της αγάπης σου για την περιπέτεια και με την ακλόνητη σιγουριά πως όλα θα πηγαίνουν καλά στη ζωή σου. Αντιμετωπίζεις τη ζωή και τους ανθρώπους με αθώα εμπιστοσύνη. Κι αν δεν σου την ανταποδώσουν, το πρόβλημα είναι μόνο δικό τους. Σχεδόν δεν σε αφορά. Σαν τα παιδιά που, μόλις τελειώσουν το ένα παιχνίδι, αρχίζουν αμέσως να καταστρώνουν το επόμενο, έτσι κι εσύ θα εμπνευστείς αμέσως μια καινούργια περιπέτεια. Και θα ριχτείς σε αυτή, χωρίς καν να πάρεις ανάσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν ανήκεις στο ζώδιο του Αιγόκερω, εκείνο που έχεις κρατήσει από την παιδικότητά σου είναι η επιμονή στο να προχωράς. Να επιδιώκεις κάθε φορά να τα καταφέρνεις όλο και καλύτερα. Είσαι σαν τα μικρούλια που προσπαθούν να περπατήσουν, χωρίς να πτοούνται από όλες τις τούμπες που τρώνε μέχρι να τα καταφέρουν. Ή να επικοινωνήσουν με την ομιλία, μέχρι που τα μπερδεμένα λογάκια τους θα γίνουν κανονικές λέξεις. Τα μικρά παιδιά δεν πτοούνται από τα εμπόδια, οι ανασφάλειες δημιουργούνται αργότερα. Εσύ, από τη μεριά σου, παρόλο που μπορεί μεγαλώνοντας να έχεις αποκτήσει τα δικά σου “κρατήματα”, διατηρείς αυτό το θαυμαστό παιδικό πείσμα, που σε οδηγεί με επιτυχία στον στόχο σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος, όσο και να μεγαλώσει, δεν θα πάψει να είναι το πιτσιρίκι με το φρέσκο, ολοκάθαρο και δημιουργικό μυαλό. Πώς θαυμάζουμε τα παιδάκια για την ευκολία τους στη μάθηση και το μνημονικό τους; Ε, ακριβώς έτσι. Αν ανήκεις στο ζώδιο του Υδροχόου, έχεις διατηρήσει το προνόμιο να σκέφτεσαι με… ταχύτητα φωτός και να κάνεις τις πιο απίστευτες νοητικές συλλήψεις. Και οι άλλοι προσπαθούν λαχανιασμένοι και καταϊδρωμένοι να ακολουθήσουν τους συλλογισμούς σου. Επιπλέον, ακριβώς όπως τα παιδιά πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να προσαρμόζεται στις επιθυμίες τους και όχι το αντίθετο, δεν σταματάς ποτέ την προσπάθεια να φέρνεις τα πράγματα στα μέτρα των δικών σου ιδανικών.

ΙΧΘΕΙΣ
Ακριβώς όπως ένα παιδί, ο Ιχθύς πατάει με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και με το άλλο στο βασίλειο της φαντασίας. Για να μην πούμε ότι βασικά βρίσκεται στο δεύτερο, απ’ όπου ξεμυτίζει αραιά και πού. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτό το ζώδιο, θα έχεις διατηρήσει το μαγικό χάρισμα να στήνεις μέσα στο μυαλό σου μαγικούς κόσμους, όπου όλα είναι όπως θα τα ήθελες. Και θα είσαι από τους σπάνιους ανθρώπους που έχουν δυνατότητα, όχι μόνο να κάνουν όνειρα, αλλά και να μένουν πιστοί μέχρι τέλους σε αυτά. Ακόμα κι όταν όλοι οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι κάτι είναι αδύνατον, εσύ απλώς θα τους αγνοείς.
 myastro.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια