Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο σε αριθμούς

Από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου τα βλέμματα όλης της υφηλίου θα είναι στραμμένα στο Ρίο. Ο αριθμός των χωρών που θα συμμετάσχουν θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όπως το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την τηλεθέαση και την αλληλεπίδραση στα social media.
– Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι οι πρώτοι που θα γίνουν στη Λατινική Αμερική. Από τις 5 Αυγούστου η πόλη θα υποδεχθεί 10.500 αθλητές από 207 χώρες οι οποίοι θα διαγωνιστούν για 17 ημέρες σε 306 αγωνίσματα των 28 αθλημάτων.
– 21 αεροπλάνα τζάμπο θα χρειαστούν για να μεταφέρουν τους 10.500 αθλητές στο Ρίο. Το μέγεθός τους συγκρίνεται με 21 γήπεδα ποδοσφαίρου.
– Εκτός από τους αθλητές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν μέρος 315 άλογα
– 140.000 ανθρώπους θα απασχολήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Από αυτούς οι 90.000 θα είναι υπάλληλοι και οι 50.000 εθελοντές.
– Από 80 ευρώ στα 234 ευρώ για κάθε βραδιά έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στα ξενοδοχεία με την πληρότητα να αγγίζει το 86%.
– Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 ήταν οι πρώτοι στους οποίους ενεργό ρόλο έπαιξαν τα social media. Κατά την περίοδο των Αγώνων ανέβαιναν 10.000.000 tweets κάθε ημέρα. 80.000 το λεπτό ανέβηκαν όταν οι ΗΠΑ νίκησαν την Ισπανία στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ, και 78.000 tweets το λεπτό ανέβηκαν όταν η Τζαμάικα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 4×100μ.
– Η ΔΟΕ αναμένει πως τους Αγώνες του Ρίο θα παρακολουθήσουν περίπου 3,6 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, εκ των οποίων τα τρία δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιούν επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές. Ο αριθμός αυτός είναι όσος ο πληθυσμός της Κίνας, της Ινδίας και των ΗΠΑ μαζί.
– Ο Νεϊμάρ είναι ο αθλητής με τους περισσότερους followers από όσους θα αγωνιστούν στο Ρίο. Μπορεί να είναι πρωταγωνιστής στα social media αλλά κανείς δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον Μάικλ Φέλπς στις επιδόσεις του. Ο Αμερικανός έχει 18 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια από το 2004 μέχρι σήμερα – επτά περισσότερα από όσα έχει κατακτήσει όλη η Βραζιλία στο ίδιο διάστημα.
– 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια βγήκαν στην κυκλοφορία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 60% είχε πουληθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. Υπήρξε ανησυχία για το χαμηλό ρυθμό πώλησης των εισιτηρίων που ενισχύθηκε απο το ασταθές πολιτικό σκηνικό, την οικονομική ύφεση και τον ιό Ζίκα. Ωστόσο οι διοργανωτές σημειώνουν πως παραδοσιακά οι Βραζιλιάνοι είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής.
– 32 τόνοι νεκρών ψαριών θα απομακρυνθούν από το σημείο όπου θα γίνει το τουρνουά της κωπηλασίας και του κανόε. Η μόλυνση των υδάτων αποτελεί μέχρι τώρα ένα σημαντικό πρόβλημα  αλλά μία ομάδα 60 ατόμων θα αναλάβει να καθαρίσει όπου υπάρχει πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια