Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το άγχος προκαλεί στο δέρμα… ψωρίαση

Ένας μεγάλος αριθμός (39%) ασθενών με ψωρίαση αναφέρει ότι συνέβη ένα στρεσογόνο γεγονός ένα περίπου μήνα πριν την πρώτη έναρξη των επεισοδίων ψωρίασης.
Οι ασθενείς με έναν ψυχολογικό πυροδοτητή της ψωρίασής τους έχουν καλύτερη πρόγνωση από ότι οι ασθενείς των οποίων η ψωρίαση φαίνεται να μην επηρεάζεται από το στρες.
Λίγες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην ιατρική βιβλιογραφία που τεκμη¬ριώνουν την επιτυχή θεραπεία της ψωρίασης μόνο με ύπνωση και βιοανάδραση.
 (Ο όρος βιοανάδραση είναι η χρησιμοποίηση των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων από το σώμα του ασθενούς για θεραπευτικούς σκοπούς.
Συνδυάζει την φυσιολογία και την ψυχολογία.
Οι τεχνικές της βιοα-νάδρασης χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες ανιχνεύουν και μεγενθύνουν ανεπαίσθητες κι ασυνείδητες σωματικές λειτουργίες όπως τα εγκεφαλικά κύματα και τους καρδιακούς παλμούς.
Παρατηρώντας τις σωματικές λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να παρέμβουμε στη διαδικασία και να τις βελτιώσουμε.
Μέσω της άμεσης οπτικοακουστικής επανατροφοδότησης, ή αλλιώς ανάδρασης, που μας παρέχουν τα ειδικά μηχανήματα, μπορούμε με ακρίβεια να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την αναπνοή, τους καρδιακούς παλμούς, τις συνειδησιακές καταστάσεις κ.ά.).
Απόσπασμα από το βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου: »ΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟΥΣ» 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια