Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακελειό στη Γαλλία - 84 νεκροί

Τρομοκρατικό κτύπημα στη Γαλλία – Φορτηγό πέφτει επάνω σε πλήθος
Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης! – Βρήκαν δίπλωμα, κάρτα τράπεζας και ένα τηλέφωνο στο φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο
Η επίθεση έγινε την ώρα που ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για τη Βαστίλη στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες.
Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι Αρχές εκφράζουν φόβο περί τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα δεδομένων των συνθηκών, περίπου 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας.
Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.Ο άνδρας αυτός είναι πράγματι ο κάτοχος της ταυτότητας που φέρει το όνομα ενός Γαλλο-τυνήσιου, 31 ετών, κατοίκου της Νίκαιας, η οποία βρέθηκε μέσα στο φορτηγό από τους ερευνητές.
Ο δράστης, 31 ετών, είχε γεννηθεί στην Τυνησία και ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου AFP που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το φορτηγό που σκόρπισε τον όλεθρο στη Νίκαια το βράδι της 14ης Ιουλίου ήταν ενοικιασμένο.
Το γραφείο από το οποίο έγινε η ενοικίαση δεν προσδιορίζεται ακριβώς και το μόνο γνωστό στοιχείο είναι ότι παραχώρησε το φορτηγό πριν από λίγες ημέρες.
Επίσης, η εταιρεία ενοικιάσεων βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Προβάνς-Αλπ-Κοτ ντ' Αζίρ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια