Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεξ με ....συνταγή γιατρού!


Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας προειδοποιεί:
Η έλλειψη σεξ κάνει κακό στην υγεία.
Στην πατρίδα του ξέφρενου καρναβαλιού, της σάμπας και του ποδοσφαίρου, οι κάτοικοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να απολαύσουν τον έρωτα και τις χαρές της ζωής.
Όταν όμως η "συνταγή" προέρχεται από επίσημα χείλη, τότε το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ..σοβαρό.
Η δήλωση που προκάλεσε πονηρά χαμόγελα εντός και εκτός της λατινοαμερικανικής χώρας ανήκει στον υπουργό Υγείας Χοσέ Γκόμες Τεμποράο, ο οποίος διεμήνυσε πρόσφατα ότι για να καταπολεμήσουν ασθένειες όπως η χρόνια κόπωση και η υπέρταση, οι άνθρωποι πρέπει να γυμνάζονται τακτικά και κατά κύριο λόγο να κάνουν σεξ... περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα.
"Πρέπει να παραμένετε δραστήριοι.
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική άσκηση για έναν Βραζιλιάνο.
Οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται, να περπατάνε, να χορεύουν και να κάνουν ασφαλές σεξ", δήλωσε, εγκαινιάζοντας μια εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, που επηρεάζει σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού της χώρας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 2006 το 21,5% του συνολικού πληθυσμού της Βραζιλίας εμφάνισε υπέρταση, ποσοστό που αυξήθηκε στο 24,4% το 2009. Απαντώντας στα αμήχανα βλέμματα των δημοσιογράφων, ο 59χρονος Τεμποράο - γιατρός στο επάγγελμα - υπερασπίστηκε το ασυνήθιστο σχόλιό του.
"Δεν αστειεύομαι. Μιλάω σοβαρά. Η τακτική φυσική άσκηση περιλαμβάνει και το σεξ, πάντοτε φυσικά με προστασία", πρόσθεσε.
Εκτός φυσικά από το...σεξ, οι Βραζιλιάνοι πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να διατηρούν σταθερό το σωματικό τους βάρους και να μετρούν τακτικά την πίεσή τους.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, η Βραζιλία είναι αντιμέτωπη με μια "ωρολογιακή βόμβα" έτοιμη να εκραγεί μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, καθώς ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού πάσχει από χρόνιες ασθένειες, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη.
npavlopoulou@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια