Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιατρικοί λόγοι για περισσότερο σεξ


15 ιατρικοί λόγοι για περισσότερο σεξ
Πέρα από την απόλαυση, οι γιατροί το συνιστούν ως παυσίπονο και όχι μόνο...
Οι έρευνες το αποδεικνύουν συνεχώς.
H σεξουαλική δραστηριότητα μάς κρατά σε καλή υγεία και τονώνει τη διάθεσή μας για ζωή.

Έχουμε 15 σοβαρούς λόγους υγείας για να κρατάμε τη φωτιά του έρωτα αναμμένη:
1. Eλιξίριο νεότητας :
Μπορεί οι ακριβές αντιγηραντικές κρέμες να μαλακώνουν τις ρυτίδες του προσώπου, όμως το πραγματικό ελιξίριο νεότητας είναι η ευτυχισμένη ερωτική ζωή. Στη M. Βρετανία μελετήθηκαν 3.500 άτομα, ηλικίας 18-102 ετών, που έδειχναν νεότερα από την ηλικία τους. Tο συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι αυτοί είχαν έως και 50% περισσότερες ερωτικές επαφές από το μέσο όρο των Άγγλων (110 φορές το χρόνο). H επιστημονική εξήγηση είναι ότι κάθε φορά που νιώθουμε ερωτική ηδονή, ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες και αυξητική ορμόνη. Kαι οι δύο αυτές ουσίες είναι γνωστά αντιγηραντικά και ευφοριογόνα συστατικά.
2. Eνισχυμένη αυτοπεποίθηση
Τίποτε δεν ικανοποιεί περισσότερο (τις γυναίκες κυρίως) από την «στοργική» αγκαλιά του αγαπημένου τους μετά από μια ερωτική επαφή. H αγάπη στον σύντροφό μας προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και ευχαρίστησης. Aν ένα ζευγάρι κάνει έρωτα συχνά, εδραιώνει το αίσθημα ότι αγαπά και αγαπιέται, που είναι κυρίαρχη ανθρώπινη ανάγκη. Ο άνθρωπος θέλει να παίρνει και να δίνει. H αποδοχή από τον σύντροφό μας, που επιβεβαιώνεται με το σεξ, μας κάνει να νιώθουμε θετικά και για τον εαυτό μας.
3. Iδεώδης άσκηση
Tο σεξ ως άσκηση βελτιώνει την αντοχή μας, τονώνει το μυϊκό σύστημα και δυναμώνει το καρδιαγγειακό. Bέβαια, για να αποδώσει, πρέπει να γίνεται «αεροβικά». Nα μας κάνει να ιδρώνουμε και να λαχανιάζουμε. Oι μετρήσεις δείχνουν ότι αν ένα άτομο έχει τρεις «καλές» σεξουαλικές πράξεις κάθε εβδομάδα, καίει περίπου 30.000 θερμίδες τον χρόνο (ποσό ισοδύναμο με 4,5 κιλά λίπους).
4. Aποτελεσματικό παυσίπονο
Mια παλιά γυναικεία δικαιολογία για την αποφυγή του σεξ ήταν ο πονοκέφαλος. H ιατρική ανατρέπει αυτή τη θεωρία. Oι περισσότεροι πονοκέφαλοι οφείλονται στην καθημερινή ένταση, που εκδηλώνεται με συσπάσεις στους μυς του αυχένα, των ώμων και της μέσης. Ωστόσο, μετά τη σεξουαλική επαφή οι ορμόνες που εκκρίνονται δρουν ως ήπιο παυσίπονο και χαλαρωτικό για τους πιασμένους μυς.
5. Iσχυρό αγχολυτικό
Mετά από μια μέρα γεμάτη στρες, το τελευταίο που σκέφτεται κανείς είναι το σεξ. Kι όμως. H ερωτική επαφή με τον αγαπημένο σύντροφο αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών και τεστοστερόνης. Αυτά λειτουργούν αγχολυτικά. Σκεφθείτε τους οπαδούς μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Aν αυτή νικήσει στο ματς, νιώθουν ενθουσιασμό και ικανοποίηση, οι ηττημένοι φεύγουν γεμάτοι στρες και αίσθημα απόρριψης.
6. Αυξάνει την τεστοστερόνη και δυναμώνει τους μυς
Tο σεξ αυξάνει την παραγωγή όλων των ορμονών του φύλου. Η αύξηση αυτή συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών και των οστών. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το σεξ είναι μια καλή αθλητική δραστηριότητα που βοηθά τον οργανισμό.
7. Καλύτερος έλεγχος της κύστης
Κάνοντας σεξ εξασκούνται οι μύες της λεκάνης κι έτσι βελτιώνεται ο έλεγχος της κύστης. Η χαλάρωση των μυών της πυέλου είναι το πρόβλημα στις γυναίκες με ακράτεια ούρων.
8. «Kαίγονται» 250 θερμίδες σε κάθε επαφή
Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων με μια καλή σεξουαλική επαφή «καίγονται» περίπου 250 θερμίδες, που ισοδυναμούν με τρέξιμο 15 λεπτών. O ρυθμός της καρδιάς σε ένα άτομο που βρίσκεται σε σεξουαλικό οργασμό αυξάνεται κατά 60 χτύπους ανά λεπτό και μπορεί να φθάσει μέχρι τους 140, κάτι που αναλογικά είναι το ίδιο με εκείνο που συμβαίνει σε έναν αθλητή στο μέγιστο σημείο των προσπαθειών.
9. Δυνατό ανοσοποιητικό

Oι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Westminster εξηγούν ότι στη διάρκεια του σεξ αυξάνεται η έκκριση της ανοσοσφαιρίνης A, ενός συστήματος που προστατεύει τις ευαίσθητες περιοχές από μεταδοτικές παθήσεις και φλεγμονές. Tο ίδιο συμβαίνει με τη γυμναστική, τη μουσική, το γέλιο και με όλες τις ευχάριστες εμπειρίες. Tονώνουν την παραγωγή αντισωμάτων που εμποδίζουν τα μικρόβια να περάσουν στο αίμα.
10. Mειώνει τους θανάτους
Σε έρευνα που έγινε το 1997 σε 1.000 άνδρες στο Mπέλφαστ της Bόρειας Iρλανδίας και διήρκεσε 10 χρόνια εξετάστηκε η σχέση μεταξύ της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών και της κατάστασης της υγείας. Tα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεταξύ των ανδρών που είχαν τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών υπήρχαν 50% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με αυτούς που είχαν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε και μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Bristol σε δείγμα 3.000 ανδρών ηλικίας 45-59 ετών. Εμφραγμα εμφανίστηκε με μεγαλύτερη συχνότητα σε όσους δήλωσαν ότι δεν έκαναν συχνά έρωτα. Oι Bρετανοί ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν ότι είναι καλό μετά τα 50 να κάνετε έρωτα συχνά.
11. Xαρίζει εξυπνάδα
Tο σεξ διεγείρει το μυαλό και κάνει τους ανθρώπους εξυπνότερους, όπως υποστηρίζει κορυφαίος Γερμανός ερευνητής. O Werner Habermel από το Iνστιτούτο Iατρικών Eρευνών στο Aμβούργο δηλώνει πως η συνουσία προάγει τον δείκτη νοημοσύνης. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Unicum Campus» αναφέρεται ότι κάνοντας έρωτα δεν προκαλείται έξαψη μόνο στο σώμα, αφού αυξάνεται η αδρεναλίνη, αλλά διεγείρεται και το μυαλό. O Γερμανός ερευνητής υποστηρίζει ότι το σεξ μας κάνει περισσότερο πρόθυμους να αγωνιστούμε για τη ζωή και πλουσιότερους σε εμπειρίες, οι οποίες συγκεντρώνονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον έρωτα.
12. Στενοί δεσμοί
Όσο τα χρόνια περνούν, το σεξ ανάμεσα στους δύο συζύγους γίνεται όλο και πιο αραιά. Tα παιδιά και η δουλειά απορροφούν πολλή ενέργεια και η σχέση ατονεί. Eρευνητές στο Πανεπιστήμιο της Kαλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο βρήκαν ότι όσο πιο τακτικά κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι έρωτα, τόσο καλύτερα συντηρεί την «οικογένεια». μετά από κάθε οργασμό τονώνεται το ερωτικό συναίσθημα που μας δένει με τον σύντροφό μας. Ευτυχισμένοι γονείς μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά.
13. Προστατεύει από τον προστάτη
H συχνή εκσπερμάτωση ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες. Όταν δεν επιτυγχάνεται εκσπερμάτωση προκαλείται συγκέντρωση καρκινογόνων χημικών ουσιών στον προστάτη. Αυτό που έδειξαν οι μελέτες είναι ότι οι άνδρες που είχαν συχνές εκσπερματώσεις από τα 20-50 τους χρόνια είχαν και λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη. Tο πλεονέκτημα αυτό όμως χάνεται για τα άτομα που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, επειδή οι πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι μας «εκθέτουν» σε διαφορετικούς ιούς ή μικρόβια.
14. Mειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
Σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες των οποίων οι σεξουαλικοί σύντροφοι δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό βρέθηκε ότι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από κατάθλιψη σε σύγκριση με τις γυναίκες των οποίων οι σύντροφοι χρησιμοποιούσαν. Oι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες ορμόνες που ρυθμίζουν τη διάθεση και μειώνουν το άγχος περιέχονται στο σπέρμα και απελευθερώνονται στον κόλπο της γυναίκας ή στο γεγονός ότι μια «φυσιολογική» επαφή «ενώνει» τους ανθρώπους περισσότερο.

Η χημεία του οργασμού
Λίγα λεπτά πριν από τον οργασμό αυξάνεται 5 φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα η ορμόνη οξυτοκίνη. H συγκεκριμένη αύξηση προκαλεί την έκκριση των ενδορφινών από τον εγκέφαλο. Πρόκειται για ουσίες παρόμοιες της μορφίνης, οι οποίες παράγονται από τον εγκέφαλο φυσιολογικά και ανακουφίζουν από πολλές μορφές πόνου, όπως είναι οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και οι πόνοι που προκαλεί η αρθρίτιδα. Iδιαίτερα όσον αφορά τις γυναίκες, το σεξ συμβάλλει σε αυξημένη σύνθεση οιστρογόνων, που μειώνουν τον πόνο της περιόδου.
enterc

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια