Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καλή σχέση με τη μαμά ως έφηβοι; Καλή σχέση μετά με τους συντρόφους

Μια νέα έρευνα συνδέει τη σχέση που έχουν οι έφηβοι με τους γονείς τους και ειδικά με τη μητέρα τους με τις ερωτικές τους σχέσεις αργότερα στη ζωή τους.
Ειδικοί του Πανεπιστημίου Μontclair State στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι όσο καλύτερη είναι η σχέση που έχουν οι έφηβοι με τη μητέρα τους τόσο καλύτερες θα είναι οι ερωτικές σχέσεις που θα συνάψουν ως ενήλικοι.

Σύμφωνα με την έρευνα οι κρίσιμες ηλικίες ώστε να υπάρξει θετική επιρροή από την καλή σχέση με τη μητέρα και αργότερα στις ερωτικές σχέσεις ενός εφήβου είναι ως τα 14 έτη.

«Αν ένας έφηβος έχει καλή σχέση με τη μητέρα του, έχει αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει καλής ποιότητας ερωτικές σχέσεις.
Αν οι έφηβοι δεν νιώθουν δεμένοι με τους γονείς τους,πιθανότατα δεν θα έχουν ένα θετικό μοντέλο διαπροσωπικών σχέσεων για να το εφαρμόσουν στις προσωπικές τους σχέσεις αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους» δήλωσε στον διαδικτυακό τόπο LiveScience η Κόνστανς Γκάγκερ , επικεφαλής της έρευνας.

Οι ερευνητές αρχικά μελέτησαν σε διάστημα δύο ετών 7.000 ζευγάρια που είχαν παιδιά ηλικίας 10-17 ετών και περίπου μία δεκαετία αργότερα ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά για να διαπιστώσουν το επίπεδο των ερωτικών σχέσεων που είχαν συνάψει.
Οπως διαπίστωσαν, η σχέση με τη μητέρα καθόριζε τις σχέσεις των παιδιών στο μέλλον.
Εκείνοι που ως έφηβοι είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους ένιωθαν μεγαλύτερη ικανοποίηση με τους συντρόφους τους και τσακώνονταν πολύ λιγότερο μαζί τους συγκριτικά με εκείνους που ως έφηβοι δεν είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια