Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκαρφιζόταν «μαϊμού» τροχαία

“Ο γιος σου σκότωσε ανήλικο…” – Τηλεφωνούσε σε συγγενικά πρόσωπα για δηθεν τροχαία ατυχήματα – Αυτός είναι ο 47χρονος
Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 47χρονου που εξαπατούσε δεκάδες οικογένειες
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΑ Κωνσταντίνο του Γεωργίου και της Μαρίας, γεννηθείς 24-9-1969 στο Κονγκό
Με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 47χρονου, ο οποίος είχε εξαπατήσει δεκάδες ηλικιωμένους, παριστάνοντας τον αστυνομικό και ζητώντας χρήματα, για να βοηθήσει το παιδί τους που δήθεν προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και κινδυνεύει με άμεση φυλάκιση.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πισπιρίγκα του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1969 στο Κονγκό.
Προτού επικοινωνήσει με τα θύματα που είχε βάλει στο μάτι, είχε φροντίσει να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ετσι στη συνέχεια έπαιρνε τηλέφωνο τους ανυποψίαστους γονείς και έβαζε έναν συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, να προσποιείται ότι είναι το παιδί τους και να τους ζητάει κλαίγοντας βοήθεια, επειδή τάχα είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί.
Οταν οι απατεώνες καταλάβαιναν ότι το θύμα έχει τσιμπήσει το δόλωμα, το τηλέφωνο έπαιρνε ο 47χρονος, ο οποίος κατάφερνε να πείθει ηλικιωμένα άτομα ότι είναι αστυνομικός ή δικαστικός και έλεγε στον πανικόβλητο γονέα ότι έχει τη δυνατότητα να «καθαρίσει» την υπόθεση, προκειμένου να μην πάει στη φυλακή το παιδί του, αρκεί βέβαια να του έδινε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό! Οπως αποδείχθηκε, το κόλπο είχε πιάσει σε δεκάδες πολίτες, με αποτέλεσμα ο 47χρονος μαζί με τους συνεργούς του να βάλουν στην τσέπη τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, ποσά συνολικού ύψους 200.000 ευρώ! Ο απατεώνας συνελήφθη έπειτα από έρευνες της Ασφάλειας, που είχε δεχθεί καταγγελίες για τη δράση του, οι οποίες έπεφταν βροχή στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια