Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι φύλακες Άγγελοι

Οι φύλακες Άγγελοι βρίσκονται κοντά σε κάθε ανθρώπινη ψυχή, σε όλους τους κατοίκους της Γης. Ξέρουν ακριβώς τι χρειαζόμαστε για την πνευματική ανάπτυξή μας, το σκοπό της ζωής μας και μας βοηθάνε. Οι φύλακες Άγγελοί μας ποτέ δεν μας αφήνουν μόνους μας και μας συνοδεύουν από τη γέννηση μέχρι το θάνατό μας, ανεξάρτητα αν κάνουμε λάθη. Σαν τον Θεό, μας αγαπούν ό, τι κι αν κάνουμε.
Όλοι μας, ακόμη και οι πιο κακοπροαίρετοι άνθρωποι, έχουν τον φύλακα Άγγελό τους σε όλη τους τη ζωή. Ωστόσο, όταν ενσαρκωνόμαστε στη γη, έχουμε έρθει εδώ κάτω χωρίς να θυμόμαστε το τι ήμασταν και από που ήρθαμε. Μας δίνεται η ελευθερία της επιλογής. Οι φύλακες Άγγελοί μας, μας δίνουν καθοδήγηση και αγάπη, αλλά είναι ελεύθερη επιλογή μας αν τους ακούμε ή όχι. Όπως είναι αυτονόητο, οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι δεν ακούνε τους φύλακες Αγγέλους τους.

Οι φύλακες Άγγελοί μας ακόμα κι αν είναι δίπλα μας, μπορούν να μας βοηθήσουν μόνο αν τους το ζητήσουμε.  Οι Άγγελοι δεν παρεμβαίνουν στη ζωή μας, εκτός κι αν τους παρακαλέσουμε, με εξαίρεση αν υπάρχει απειλή για τη ζωή μας. Μπορούν να μας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους, που συχνά θεωρούμε ως συμπτώσεις.
Πώς λοιπόν επικοινωνούν μαζί μας;
Οι Άγγελοι μας βοηθούν, είτε άμεσα, αν έχουμε αυτή την ικανότητα επικοινωνίας μαζί τους, είτε έμμεσα, με οιωνούς, π. χ. με ένα βιβλίο που αισθανόμαστε ότι πρέπει να το διαβάσουμε και το οποίο ήρθε τυχαία στα χέρια μας. Από το πουθενά μπορεί να έχουμε ξαφνικά την επιθυμία να επικοινωνήσουμε με κάποιον ή να πάμε κάπου. Μπορούν επίσης να μας στείλουν πληροφορίες στα όνειρά μας ή διαμέσου της διαίσθησής μας, που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε παρά μόνο όταν τα κομμάτια του παζλ ενώνονται.
Καλό θα ήταν να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη ώρα, κάθε ημέρα, για να επικοινωνήσουμε με τον φύλακα Άγγελό μας. Πριν πάμε για ύπνο ή όταν ξυπνάμε είναι η καλύτερη ώρα. Εάν έχουμε κατάθλιψη, αρνητικά συναισθήματα, φόβο ή εφιάλτες, μπορούμε να ζητήσουμε από τον φύλακα Άγγελό μας επιπλέον προστασία. Να είμαστε ανοικτοί σε μηνύματα που θα μας στείλει ο Άγγελός μας ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν διαισθανόμαστε μια προειδοποίηση ότι κάνουμε ένα λάθος ή έχουμε την αίσθηση του κινδύνου. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο φύλακας Άγγελός μας δεν μπορεί να παρακάμψει την ελεύθερη βούλησή μας. Ο Άγγελός μας θα μας καθοδηγήσει, θα μας θεραπεύσει και θα μας προστατεύσει, αλλά δεν είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές μας.
Τι γίνεται αν δεν μπορούμε να νιώσουμε αυτή την πνευματική σύνδεση με τον φύλακα Άγγελό μας;
Πρώτον και κύριο, να έχουμε υπομονή! Οι Άγγελοι δονούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να χρειαστούμε χρόνο για να συντονιστούμε σε αυτή την υψηλή δόνηση.
Αυτή η Θεία καθοδήγηση μπορεί να μπλοκάρει αν νιώθουμε εσωτερικό χάος, είτε λόγω προσωπικών μας προβλημάτων ή προβλημάτων που προέρχονται από τους άλλους. Καλό θα ήταν να ζητήσουμε από τον Άγγελό μας να φύγει από την ψυχή μας κάθε αρνητικότητα και φόβος και να την γεμίσουμε με τις ενέργειες της ειρήνης και της αγάπης.Οι Άγγελοι προσελκύονται όταν στο περιβάλλον επικρατεί ηρεμία και ησυχία. Επίσης θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους, αλλά εάν δεν μπορούμε λόγω των περιστάσεων να τους αποφύγουμε, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πετύχουμε αυτή την πνευματική σύνδεση.
Αν η εργασία μας είναι πνευματική, είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσει το μυαλό μας, Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Αν βιαζόμαστε και είμαστε ανυπόμονοι για να εμφανιστεί και να μας μιλήσει, δεν πρόκειται να συμβεί. Ειδικά την πρώτη φορά, η επαφή μπορεί να είναι σύντομη και περισσότερο θα την αισθανθούμε παρά θα την δούμε ή θα την ακούσουμε. Μπορεί να χρειαστούν ημέρες, εβδομάδες, ακόμα και μήνες για να λάβουμε μια απάντηση την οποία θα κατανοήσουμε πλήρως. Και μερικές φορές, η απάντηση έρχεται μέσα από ένα γεγονός ή μέσω μιας αιφνίδιας διορατικότητας. Μπορεί να μας έρθει απροσδόκητα κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος από έναν φίλο, από κάτι που διαβάσαμε σε ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό, είτε μέσα από μια συζήτηση μεταξύ αγνώστων που ακούσαμε κατά λάθος. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζουμε και να είμαστε ανοικτοί στα μηνύματα του φύλακα Αγγέλου μας.
Μόνο η υπομονή θα μας επιτρέψει να επιμείνουμε, έστω και αν δεν έχουμε αποτελέσματα αμέσως. Η υπομονή θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε την πίστη στους Αγγέλους μας και πιστεύοντας ότι θα έρθουν κοντά μας την κατάλληλη στιγμή. Είναι αυτά τα μικρά θαύματα στην καθημερινή ζωή μας που όταν τα συνειδητοποιήσουμε, μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και να γελάμε ή ακόμα να κλαίμε από ευτυχία.
ΤΑ 9 ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Μπορεί να μπορούμε να μιλήσουμε απευθείας με τον Θεό μέσω της προσευχής, αλλά σύμφωνα με τη Βίβλο, η προσευχή μας εισακούεται μέσω των Αγγέλων, ο καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετικά καθήκοντα. Οι Άγγελοι έχουν επίγνωση των προσωπικών στόχων της ζωής μας και έχουν εκχωρηθεί από τον Θεό για να μας βοηθήσουν, αλλά ποτέ δεν εμποδίζουν την ελεύθερη βούλησή μας.

Υπάρχουν 9 τάγματα Αγγέλων που χωρίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες. Με βάση την ιεραρχία τους, διαχωρίζονται σε 3 τάξεις ή αλλιώς Ταξιαρχίες.
Πρώτη Ιεραρχία
Σεραφείμ
Στο επάνω μέρος της ιεραρχίας, είναι οι Άγγελοι που είναι πιο κοντά στο θρόνο του Θεού. Λέγεται ότι το φως που εκπέμπουν είναι τόσο έντονο, που ούτε καν τα άλλα θεία όντα μπορούν να τους δουν. Το φως αυτό αντιπροσωπεύει την αγάπη Του. Αναφέρονται ως τέσσερις Άγγελοι στο βιβλίο της Αποκάλυψης και περιγράφονται ως Άγγελοι με τέσσερα πρόσωπα και έξι φτερά. Τα Σεραφείμ έχουν έξι φτερά, δύο καλύπτουν τα πρόσωπά τους και δύο καλύπτουν τα πόδια τους. Είναι ψηλοί, λεπτοί και καθαροί.

Χερουβείμ
Αυτοί οι Άγγελοι είναι οι φύλακες των ουράνιων αρχείων και κρατάνε τη γνώση του Θεού. Έχουν σταλεί στη Γη με σημαντικά καθήκοντα. Η Αρχαία τέχνη απεικονίζει τα Χερουβείμ ως σφίγγα, δηλαδή φτερωτά πλάσματα με ανθρώπινο πρόσωπο σαν τα μωρά αγγελάκια που κοσμούν σήμερα τις ευχετήριες κάρτες.

Θρόνοι
Η εμφάνιση των Θρόνων είναι ίσως η πιο παράξενη της πρώτης ιεραρχίας. Μοιάζουν με πολύ λαμπερούς τροχούς που καλύπτονται με πολλά μάτια. Χρησιμεύουν ως άρμα του Θεού και μεσολαβούν για να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες μας. Οι Άγγελοι αυτοί είναι μεταξύ του ουράνιου και ανθρωπίνου κόσμου. Επιχειρούν να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ ύλης και πνεύματος, μεταξύ του καλού και του κακού.
Δεύτερη Ιεραρχία
Εξουσίες
Ενεργούν ως μεσάζοντες μεταξύ της πρώτης και τρίτης ιεραρχίας και ρυθμίζουν τα καθήκοντα των χαμηλότερων σε ιεραρχία Αγγέλων. Λαμβάνουν τις παραγγελίες τους από τα Σεραφείμ και τα Χερουβείμ και είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι ο κόσμος είναι σε τάξη. Εξαιρετικά σπάνια οι Εξουσίες κάνουν οι ίδιες γνωστή την παρουσία τους στους κοινούς θνητούς. Είναι πνεύματα της Σοφίας μέσα από τα οποία φανερώνεται το μεγαλείο του Θεού. Κρατούν μια σφαίρα ή σκήπτρο ως έμβλημα της εξουσίας τους.

Κυριότητες
Οι  Κυριότητες όχι μόνο ασχολούνται με τη διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού κόσμου, αλλά κάνουν χάρες στους κοινούς θνητούς. Η κυρίαρχη αποστολή τους είναι οι κινήσεις των ουρανίων σωμάτων καθώς και ο καιρός, συμπεριλαμβανομένων της βροχής, του χιονιού, του ανέμου κλπ.. Η δεύτερη αποστολή τους είναι να παίρνουν τις εντολές που τους δίδονται και στη συνέχεια να κάνουν θαύματα για χάρη του Θεού. Ελέγχουν όλα τα στοιχεία της φύσης, όπως τα αστέρια, τις εποχές, το φεγγάρι. Ακόμα και ο ήλιος είναι υπό τις διαταγές τους. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τα θαύματα και να παρέχουν θάρρος, εύνοια και δύναμη.

Δυνάμεις
Οι Δυνάμεις είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της επαφής μεταξύ Ουρανού και Γης. Ενεργώντας ως ένα είδος ελίτ φρουράς που συνεχώς παρακολουθεί τη δαιμονική επίθεση, είναι η κύρια γραμμή της άμυνας και της μάχης κατά τη διάρκεια του ουράνιου πολέμου. Είναι επίσης εξουσιοδοτημένοι να έχουν τη φύλαξη των ουρανίων πυλών ανάμεσα στα δύο βασίλεια και διασφαλίζουν ότι οι ψυχές που αφήνουν το θνητό κόσμο φτάνουν μέχρι τον ουρανό με ασφάλεια. Μπορούν να σταματήσουν τις προσπάθειες των δαιμόνων να ανατρέψουν τον κόσμο ή (σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο) προεδρεύουν των δαιμόνων ή ίσως είναι οι ίδιοι κακοί.
Τρίτη Ιεραρχία
Αρχές
Οι επικεφαλής της τελικής ιεραρχίας, οι Αρχές παρακολουθούν το θνητό κόσμο, καθοδηγούν και προστατεύουν όλους τους λαούς της γης, τις πόλεις και τα κράτη. Επίσης, τους έχει δοθεί η προστασία της θρησκείας και της πολιτικής. Ως εκ τούτου, τους έχει δοθεί περισσότερη ελευθερία να ενεργήσουν από τους Αγγέλους που είναι κάτω από αυτούς και είναι υπεύθυνοι στο να μεταφέρουν τη βούληση του Θεού. Τέλος, τους δίνεται το καθήκον της διαχείρισης των καθηκόντων των άλλων Αγγέλων.

Αρχάγγελοι
Μαζί με τους Αγγέλους, είναι φύλακες των ανθρώπων και όλων των φυσικών πραγμάτων. Αλλά μην τους καλέσετε για να σας βοηθήσουν προσωπικά διότι  ανταποκρίνονται καλύτερα όταν ασχολούνται με θέματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα. Είναι η πρώτη τάξη των Αγγέλων που εμφανίζονται σε ανθρώπινη μορφή. Ως εκ τούτου, βρίσκονται μεταξύ μας ως εξερευνητές, φιλόσοφοι και προστάτες των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Ραφαήλ και Γαβριήλ, είναι γνωστοί ως επικεφαλής των Αρχαγγέλων. Η ιεραρχία αυτή αναφέρεται σε Αγγέλους που στέκονται στον θρόνο του Θεού, έτσι είναι οι πιο υψηλόβαθμοι Άγγελοι.

Άγγελοι
Οι Άγγελοι είναι μεσάζοντες μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Οι Άγγελοι είναι πιο κοντά στη γη και τα γήινα θέματα, ενώ οι Αρχάγγελοι έχουν να κάνουν περισσότερο με την ουράνια σφαίρα. Και οι δύο δέχονται παρόμοιες εντολές και εναλλάσσουν τα καθήκοντά τους μεταξύ τους. Είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των γεγονότων των ανθρώπων με πιο άμεσο τρόπο από τις Αρχές. Αντί να παρακολουθούν ολόκληρα έθνη, οι Άγγελοι παρακολουθούν τις ψυχές των ανθρώπων, καθοδηγώντας τους και προστατεύοντάς τους από τις δαιμονικές επιθέσεις. Επίσης, είναι οι φορείς του λόγου του Θεού στην ανθρωπότητα και ενεργούν ως αγγελιοφόροι και συνοδοί τόσο του Θεού όσο και των ανώτερων ιεραρχιών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια