Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επικίνδυνη η στάση «W» για τα παιδιά

Η στάση του σώματος που παίρνει το παιδί σας όταν κάθεται είναι πολύ πιο σημαντική για την ανάπτυξή τους και οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοφιλή θέση «W» που παίρνουν ορισμένα τα παιδιά καθώς ενοχοποιείται για προβλήματα στη μετέπειτα ζωή.
Σύμφωνα με το Παιδιατρικό Κέντρο Θεραπείας στις ΗΠΑ, τα παιδιά που συνεχίζουν να κάθονται στη θέση αυτή αφού έχουν συμπληρώσει το δεύτερο έτος της ηλικίας τους, δεν αναπτύσσουν σωστά τη βασική δύναμη και ισορροπία που χρειάζονται για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο και τα άλματα.
Μπορεί επίσης να κάνει τους μύες να σφίξουν στα πόδια, τα ισχία και τους αστραγάλους καθώς και ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξάρθρωση του ισχίου.
Επειδή η θέση έχει επίσης τη δυνατότητα να κρατά τους μυες του ισχίου και του ποδιού κοντούς και σφιχτούς, τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν δυσκολία με την ισορροπία, ενώ στέκονται, στο τρέξιμο και στα άλματα, λόγω της αδυναμίας τους να μετατοπίσουν το βάρος τους σωστά.
Η Δρ. Chaloner συνιστάται αναπροσανατολισμό των παιδιών σε εναλλακτικές θέσεις, όπως με τα πόδια απλωμένα ή σταυροπόδι, εφόσον δούμε ότι κάθονται στη θέση W.
Για την πρόληψη αυτών των επιπτώσεων είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί σας ώστε να κάθεται σε όσο το δυνατόν πιο σωστή θέση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια