Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Toυ Θωμά

Την επόμενη μετά το Πάσχα Κυριακή μνημονεύεται η ψηλάφηση του Θωμά.
Ο μαθητής αυτός ενώ στην αρχή αμφέβαλε για την Ανάσταση, όταν εμφανίστηκε ο Χριστός και του είπε να αγγίξει τις πληγές του, από τα καρφιά της σταυρώσεώς του, αναφώνησε "ο Κύριός μου και Θεός μου"Ο Ιησούς και ο Θωμάς
Ευαγγελιστής Ιωάννης Κεφ. 20.
https://2.bp.blogspot.com/_q7UqnZ4v51o/S8BysGzzZXI/AAAAAAAABTg/sVexiWPvksU/s1600/%CE%97+%CE%A8%CE%97%CE%9B%CE%91%CE%A6%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%A3+%CE%A4%CE%9F%CE%A5+%CE%98%CE%A9%CE%9C%CE%91_3.jpg
"Ο Θωμάς όμως, ένας από τους δώδεκα μαθητές, που λεγόταν Δίδυμος, δεν ήταν μαζί τους, όταν ήρθε ο Ιησούς. Του έλεγαν λοιπόν οι άλλοι μαθητές:
"Είδαμε τον Κύριο με τα μάτια μας". Αυτός όμως τους είπε:
"Εγώ αν δεν δω στα χέρια του, τα σημάδια από τα καρφιά κι αν δεν βάλω το δάχτυλό μου, στα σημάδια από τα καρφιά και δεν βάλω το χέρι μου στη λογχισμένη πλευρά του, δεν θα πιστέψω".
Οχτώ μέρες αργότερα, οι μαθητές ήσαν πάλι μέσα στο σπίτι. Μαζί τους κι ο Θωμάς. Έρχεται λοιπόν ο Ιησούς, ενώ οι πόρτες ήταν κλειστές, στάθηκε στη μέση και είπε:
"Ειρήνη σ εσάς". Έπειτα λέει στο Θωμά: "Φέρε το δάχτυλό σου εδώ και δες τα χέρια μου. Φέρε και το χέρι σου και βάλε το στην πλευρά μου. Μην αμφιβάλλεις και πίστεψε"
Ο Θωμάς τότε του αποκρίθηκε:
"Είσαι ο Κύριός μου και ο Θεός μου". Του λέει τότε ο Ιησούς:
"Πίστεψες επειδή με είδες με τα μάτια σου. Μακάριοι εκείνοι που πιστεύουν, χωρίς να μ έχουν δει!"
Μετάφραση Ελληνική Βιβλική Εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια