Κρούστα γιαουρτιού - αντί για μπεσαμέλ

Αυτή η συνταγή για κρούστα γιαουρτιού είναι η πιο ωραία ανακάλυψη στο κόσμο των ζυμαρικών! Είναι πολύ πιο εύκολη από την μπεσαμέλ και δεν χρειάζεται να λερώσεις κατσαρόλα. Δίνει ένα ωραίο, crispy τελείωμα στο πιάτο και το απόλυτο "χρυσό" χρώμα στο φούρνο!
penne rigate, broccoli pasta, minced meat, greek yogurt crust, pasta al forno, recipe, συνταγή, πέννες, κιμά, μπρόκολο, κρούστα γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αβγά
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
3 κ.σ. φρυγανιά
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι .
Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού.
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 302 να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

Εναλλακτικά: ἀντι-μπεσαμέλ κρέμα.
Ἕνα κουπάκι γιαούρτι (ὄχι στραγγιστό)
Ἕνα αὐγό
100 γραμμ κεφαλογραβιέρα ἤ κεφαλοτύρι ἤ μεῖγμα διαφόρων τυριῶν πού σᾶς ἀρέσουν.
Ἀλάτι ὅσο θέλετε, μέ προσοχή ὅμως ἄν ἐχετε βάλει ἀλμυρά τυριά
Τά σβουρᾶτε ὅλα μαζί σ΄ ἔνα μπωλάκι νά ὁμογενοποιηθοῦν

Ή: Κρούστα γιαουρτιού
200 ml στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Related Posts