Συνταγές για μπισκότα

Συνταγές για νόστιμα μπισκότα, τα οποία παρασκευάζεται σε 15 λεπτά
Ξέρουμε πόσο λίγος χρόνος έχει απομείνει για τα επιδόρπια, και ως εκ τούτου έχουμε συλλέξει 10 συνταγές πολύ τρυφερά και νόστιμα cookies, τα οποία ψήνονται σε μόλις 15 λεπτά.
Μπισκότα καρύδας
Θα χρειαστείτε:
αλεύρι 100 g
ζάχαρη 100 g
200 g καρύδας
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Προετοιμασία:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέστε καρύδα και ανακατέψτε.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
Υγραίνεται τα χέρια με νερό για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Apple Cookies
Θα χρειαστείτε:
ζάχαρη 120 g
1 φακελάκι βανιλλίνη
4 αυγά
200g μαργαρίνη
αλεύρι 500 g
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
3 μήλα

Προετοιμασία:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη με ένα κουτάλι.
Μήλα καθαρά και κομμένα σε μικρούς κύβους, προσθέστε τα στη ζύμη.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σχηματίζοντας μικρούς λόφους πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C μέχρι να ροδίσουν κυριολεκτικά 10-15 λεπτά.
Cookies Σουσάμι
Θα χρειαστείτε:
αλεύρι 70 γρ
60 γρ βούτυρο
ζάχαρη 120 g
1 αυγό
2.μερ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
1 κ.γλ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
160 γρ σουσάμι
2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2κ.γλ. αλάτι

Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα για 20-30 δευτερόλεπτα με ένα μίξερ.
Σιγά-σιγά προσθέτετε μικρές μερίδες αλεύρι.
Ανακατεύετε το σύνολο με μία κουτάλα ρίχνοντας και το σουσάμι.
Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε ένα ένα κουταλάκι του γλυκού μπισκοτάκια σε απόσταση το ένα από το άλλο στα 3-4 cm, επειδή τα cookies μπορεί να απλωθούν.
Ψήστε για 8-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, φούρνος θερμότητας στους 180 βαθμούς.
Μπισκότα σοκολάτας
Θα χρειαστείτε:
240 γραμμάρια σοκολάτας να λιώσει
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλεύρι 2/3 φλιτζάνι
2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2κ.γλ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
ζάχαρη 3/4 φλιτζάνι
1κ.γλ. ζάχαρη βανίλια
150 g σοκολάτας, που τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια

Προετοιμασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύψετε το ταψί με λαδόκολλα.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε με το μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και τη ζάχαρη βανίλια (περίπου 4 λεπτά).
Λιώστε 240 γραμμάρια σοκολάτας με λάδι σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Βάλτε στη ζύμη τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας 150g και ανακατεύουμε.
Βάλτε τα στρογγυλά μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας σε ταψί σε απόσταση 5-7cm.
Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα βρώμης
Θα χρειαστείτε:
100 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
αλεύρι 1 φλιτζάνι
2 φλιτζάνια καρύδια, ζαχαρωμένα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα

Προετοιμασία:
Ξεκινήσετε με το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη .
Τα χτυπάτε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το πλιγούρι βρώμης.
Ανακατέψτε και προσθέστε τη γέμιση με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και ζαχαρωμένα φρούτα, όλοι μαζί. Σύνολο περίπου 2 φλιτζάνια.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μπάλες, βουτηγμένες στο αλεύρι και δίνουμε σχήμα μπισκότου.
Απλώστε σε ένα ταψί, με αντικολλητικό χαρτί και αλειμμένη με λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 15 λεπτά.
Μπισκότα γάλακτος
Θα χρειαστείτε:
αλεύρι 400 g
Ζάχαρη 200 g
100 γρ βούτυρο
1 αυγό
80 ml γάλα
2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Προετοιμασία:
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη να είναι ελαστική.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρώμα πάχους 7-10 mm.
Ειδικά καλούπια με κυματιστές άκρες ή κανονικό μέταλλο για να σχηματίσουν τα μπισκότα.
Σε ταψί με λαδόκολλα τα στρώνουμε.
Φούρνος θερμότητας στους 180 βαθμούς.
Φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να κοκκινίζουν ελαφρά οι άκρες.
Μπισκότα μπανάνας
Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες μαλακές μπανάνες
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
ξηρούς καρπούς, σταφίδες, σοκολάτα, κανέλα (προαιρετικά)

Προετοιμασία:
Λιώνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε μαζί με τις νιφάδες βρώμης.
Προσθέστε τα καρύδια, σταφίδες, σοκολάτα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά σε λαδόκολλα.
Τα cookies "Madeleine"
Θα χρειαστείτε:
αλεύρι 120 g
2 αυγά
ζάχαρη 80g
90 g βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε με ένα μίξερ χεριού.
Προσθέστε το αλεύρι και το χυμό λεμονιού.
Αναμίξετε καλά.
Βάλτε τη ζύμη σε καλούπια "Madeleine" (ή οποιοδήποτε άλλο).
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα "Κόκκοι καφέ"
Θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας γάλα
5 κ.σουπ. καφέ στιγμιαίο
200 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος (30%)
ζάχαρη 250 g
3 κουταλιές της σούπας κακάο
αλεύρι 650 g

Προετοιμασία:
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό γάλα.
Μετά προσθέτουμε βούτυρο, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, το κακάο. Όλα τα χτυπάμε με το σύρμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη.
Κάνετε μπάλες, κάνοντας ελαφρά σχήμα σαν τους κόκκους του καφέ.
Βάλτε μία οδοντογλυφίδα για να μείνει το σχήμα και μετά το ψήσιμο την αφαιρείτε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμού για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα για το τσάι
Θα χρειαστείτε:
2 κρόκοι αυγών
1 φακ. ζάχαρη βανίλια
αλεύρι 230 g
80 g ζάχαρη άχνη
120 γρ βούτυρο
3-4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, τους κρόκους αυγών και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιογενές.
Ζυμώστε 5-10 λεπτά σε μια ελαστική ζύμη.
Κάνουμε τη ζύμη ένα "λουκάνικο" και τα κόβουμε σε κύκλους.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, αλείψτε τα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τοποθετήστε τους κύκλους σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για 10 λεπτά.

Αλμυρά μπισκότα με τυρί ΕΔΩ

Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ΕΔΩ

Μερεντάκια (Γεμιστά μπισκότα με μερέντα) ΕΔΩ

Μπισκότα βουτύρου με γέμιση μερέντα ΕΔΩ

Related Posts