Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γράμμα σε έναν υποψήφιο σπουδαστή

 
Αγαπητέ φίλε/ αγαπητή φίλη,
Οι εξετάσεις στις οποίες καλείσαι να συμμετάσχεις είναι απλώς ένας σταθμός στο ταξίδι της ζωής. Να έχεις υπόψη σου πως δεν είναι αναγκαστική η αποβίβαση σε κάθε σταθμό, "το φθάσιμον είναι ο προορισμός σου"
Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν μια από τις προσφερόμενες "λύσεις" στη ζωή σου και κανείς δε μπορεί να σου υποσχεθεί με βεβαιότητα ότι είναι η σίγουρη και καλύτερη λύση.
Στις εξετάσεις αυτές εσύ είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού γι αυτό δείξε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.
Στις εξετάσεις αυτές προσπάθησε να αντιτάξεις τη θέλησή σου για ανεξαρτησία και την ευθύτητα της κρίσης σου απέναντι σε κάθε είδους τυραννία και λιποψυχία.
Για τις εξετάσεις σκέψου θετικά, κάνε όνειρα, σχεδίασε τις επόμενες μέρες και τις επόμενες κινήσεις σου.
Για τις εξετάσεις μην αφήνεις το άγχος να σε κατακλύζει, σκέψου την ξεκούραση που θα ακολουθήσει, φαντάσου τις καλοκαιρινές διακοπές και οδήγησε τη σκέψη σου σε μονοπάτια σκιερά και αμμουδιές γαλήνιες.
Πριν τις εξετάσεις κλείσε τα αυτιά σου στον πανικό που ενσπείρουν τα ΜΜΕ. Εσύ γνωρίζεις ότι το κουδούνι θα χτυπήσει στο σχολείο, όπως κάθε μέρα χτυπούσε για σένα επί 12 χρόνια. Τίποτε το διαφορετικό, τίποτε το εξαιρετικό.
Πριν τις εξετάσεις μη συλλογίζεσαι ότι έχεις υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά σου, στο σχολείο σου ή τους φίλους σου να πετύχεις. Έχεις μόνο μια υποχρέωση, να είσαι καλά με τον εαυτό σου.
Μετά τις εξετάσεις να είσαι βέβαιος ότι τα γραπτά σου θα αξιολογηθούν δίκαια, όπως σου αξίζει άλλωστε.
Μετά τις εξετάσεις να σκέπτεσαι ότι οι γονείς σου, οι δάσκαλοι σου, οι φίλοι σου θα εξακολουθούν να σε αγαπούν το ίδιο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Αγαπητέ φίλε/αγαπητή φίλη
Να θυμάσαι ότι όλοι, γονείς και δάσκαλοι, είμαστε εδώ, παρόντες, όχι για να σε κρίνουμε αλλά για να σου δώσουμε το χέρι στην πορεία της ζωής που μόλις μετά τις εξετάσεις ξεκινάει.
Μην μας απορρίψεις, πιστεύουμε σε σένα και ονειρευόμαστε μαζί με σένα ένα καλύτερο κόσμο!
Μαρία Κωστάκη
Φιλόλογος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια