Φρουτοσαλάτα με κινόα, λάιμ κα τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ
για 4 άτομα
1 ΜΑΝΓΚΟ
1 ΑΝΑΝΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
2 PASSION FRUIT
1 ΦΛ. ΚΙΝΟΑ ΩΜΗ
½ ΦΛ. ΚΙΝΟΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
½ ΦΛ. ΣΟΥΣΑΜΙ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΒΓΟΥ
50 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
4 Κ.Σ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ML ΝΕΡΟ
2 KΕΛΥΦΗ ΑΠΟ PASSION FRUIT

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τραγανό παστέλι κινόας:
Βάζουμε στο μούλτι την ωμή καβουρδισμένη κινόα, το καβουρδισμένο σουσάμι, το ασπράδι αβγού, μία κουταλιά καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Το ανοίγουμε με τον πλάστη, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Για την κινόα:
Βράζουμε την κινόα σε νερό με την κανέλλα και τη βανίλια, για 10-12 λεπτά και την κρυώνουμε.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τα κελύφη από τα passion fruit, μέχρι να γίνει σιρόπι.

Για τη φρουτοσαλάτα:
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρασμένη κινόα, το μάνγκο, τον ανανά, το χυμό μανταρίνι, το passion fruit, το πράσινο μήλο, το κόκκινο μήλο, τον δυόσμο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το μείγμα με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω την φρουτοσαλάτα, ρίχνουμε κομμάτια από το τραγανό παστέλι κινόας, περιχύνουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Από τον Chef Ανδρέα Βούλγαρη

Related Posts