Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος 5-9 Μαΐου 
Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) από τις 5 έως τις 9 Μαΐου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μελανώματος , με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και των σπλάγχνων, και του καρκίνου του δέρματος εν γένει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.
Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.
Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί, πλέον, ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη φτάνει έως και 8%.
Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος, Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια