Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άγιος Κοσμάς: οι τούρκοι θα φτάσουν στα Εξαμίλια εννοούσε τον Ισθμό της Κορίνθου

Οι προφητείες, όπως πολύ σωστά είπαν πριν λίγο καιρό οι Ρώσοι, για τούς δικούς τους λόγους, πρέπει να μελετώνται. Να μελετώνται και όχι να διαβάζονται. Οι προφητείες ειπώθηκαν από τους φωτισμένους γέροντες της ορθοδοξίας για να προετοιμάσουν τους Έλληνες για το κακό που θα έρθει, όταν αυτό έρθει, ώστε να το αντιμετωπίσουν. Βλέποντας πολλοί το πόσο σοβαρά λήφθηκαν αυτές οι προφητείες από τον πιστό ελληνικό λαό φρόντισαν να τις παρερμηνεύσουν ώστε να καθησυχάσει ο λαός και να βρεθεί την κρίσιμη στιγμή απροετοίμαστος.
Η Ελλάς σύρεται στην μεγαλύτερη παγίδα τῆς εδώ και πολλών χιλιάδων ετών Ιστορίας της. Η Ελλάς σύρεται στην μεγαλύτερη παγίδα της από την εποχή του Δευκαλίωνα. Οι Έλληνες είναι το μοναδικό εμπόδιο για την ΝΤΠ, όπως εμπόδιο ήταν εδώ και χιλιετίες, και έχουν σκοπό να το εξαφανίσουν. Δημιουργούν τις συνθήκες ώστε όταν θα έρθει η στιγμή, να μην υπάρχει πιθανότητας αποτυχίας των σχεδίων τους.
Ισχυρίζονται πολλοί, στηριζόμενοι στην προφητεία του Αγίου Κοσμά, ότι οι τούρκοι θα φτάσουν μέχρι τα έξι μίλια και δεν θα εισβάλουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός. Ο Ιωσήφ είναι σύγχρονος, ο δε Άγιος Κοσμάς υπήρξε πριν από πλέον δύο αιώνες του Ιωσήφ. Για να κατανοηθούν καλύτερα τα λεγόμενα του Πατροκοσμά πρέπει να εξετασθεί ο τρόπος που μιλούσε ο Άγιος την εποχή εκείνη και δεύτερον, να αναλυθεί το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσε προς τους έλληνες της εποχής εκείνης.
Πρώτον, χρησιμοποιούσε πολύ απλή γλώσσα για να μπορούν να τον καταλαβαίνουν όλοι. Εξάλλου απευθυνόταν σε ανθρώπους από αγραμμάτους έως ολιγογράμματους κατά την διάρκεια των πλέον άγριων χρόνων της σκλαβιάς επειδή είχαν μεσολαβήσει τα Ορλωφικά (η δήθεν επανάσταση που τελείωσε το 1770) και η οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέοντας γινόταν όλο και πιο βάναυση. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι, τη σκλαβιά δεν την ανέχονται ούτε όλα τα ζώα. Κάλλιο αγρίμι στο βουνό, παρά γαϊδούρι σαμαρωμένο. Τόσο απλά μιλούσε.
Και δεύτερον, οι λέξεις που χρησιμοποιούσε ήταν κοινές λαϊκές και πάντοτε κυριολεκτούσε γιατί πρωτίστως ήθελε να είναι απόλυτα κατανοητός. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις άγνωστες, ώστε να μην δημιουργήσει φαντασίες στους ακροατές του. Ούτε ποτέ χρησιμοποίησε λέξεις μελλοντικές, αλλά μόνο της εποχής του περιγράφοντας καταστάσεις. Όταν ήθελε να πει για την επικοινωνία των ανθρώπων με το τηλέφωνο έλεγε «Θα ‘ρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλη στη Ρωσία». Για την τοποθέτηση των ηλεκτροφόρων καλωδίων έλεγε «Θα ‘ρθη καιρός που θα ζωστεί ο τόπος με μια κλωστή» για τα πολεμικά αεροπλάνα έλεγε «Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο». Οι λέξεις που χρησιμοποιούσε ο Άγιος ήταν λέξεις της εποχής του και απόλυτα κατανοητές από όλους.
Όταν είπε ότι οι «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά…», εννοούσε ότι θα φτάσουν στα Εξαμίλια και όχι στα «έξι ναυτικά μίλια» που προέκυψαν ως έννοια σχεδόν δύο αιώνες αργότερα. Άλλο το αν η αφορμή για να επιτεθούν οι τούρκοι θα είναι τα έξι ναυτικά μίλια και άλλο το ότι θα φτάσουν οι τούρκοι στα Εξαμίλια. Ποτέ δεν μίλησε αλληγορικά.
Τα Εξαμίλια είναι ο Ισθμός της Κορίνθου και ονομάσθηκε Εξαμίλια από τους Βυζαντινούς διότι στο στενότερο μέρος του είχε πλάτος έξι βυζαντινά μίλια. Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πολύ παλιά βιβλία όπως π.χ. σε Γεωγραφικό Λεξικό του 1688, πολύ πριν τον Άγιο Κοσμά, ή σε βιβλία κατόπιν του Αγίου Κοσμά. Επίσης, ο Άγγλος ταξιδευτής Τ. Hughes που περιηγείτο την Ελλάδα στα τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ 1820, έγραψε τις εντυπώσεις του σε βιβλίο το 1830 και αναφέρει ότι για να πάει από την Κόρινθο στα Μέγαρα, πέρασε από τα Εξαμίλια.
Υπάρχει παράλληλα και η ονομασία Εξαμίλι. Αυτό προέκυψε διότι, ο Αυτοκράτωρ Εμμανουήλ Παλαιολόγος έκτισε το 1415 στον Ισθμό της Κορίνθου ένα τοίχος-φρούριο, το οποίο ονομάσθηκε λόγω της περιοχής, Εξαμίλι. Αυτό αναφέρεται τόσο στο Ελληνο-Βαρβαρικό Γλωσσάριον του Ioannis Meursi του 1614, στην Βυζαντινή Ιστορία του Michaelis Ducae Nepatis, αλλά και σε Ιστορικά βιβλία που εγράφησαν μετά τον Άγιο Κοσμά.
Δηλαδή ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν τα Εξαμίλια και το φρούριο που έκτισε ο Έλλην Αυτοκράτωρ ήταν το Εξαμίλι. Όπως φαίνεται, τα τοπωνύμια προϋπήρχαν του Πατροκοσμά αλλά διατηρήθηκαν και μετά τον θάνατό του, πράγμα που σημαίνει εφόσον πάντοτε κυριολεκτούσε, ότι εννοούσε τον Ισθμό της Κορίνθου.
Κατά πόσο όμως φαντάζει δυνατό να φτάσουν οι τούρκοι στον Ισθμό; Αν υποτεθεί ότι οι τούρκοι δείχνουν παραπλανητικές προθέσεις ότι δήθεν θα επιτεθούν στα άκρα της Ελλάδος, που αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας, δηλαδή Θράκη και Νότιο Αιγαίο, για να «ανοίξουν» τον ελληνικό στρατό, τότε η εικόνα επιθέσεως των τούρκων γίνεται πιο καθαρή. Αλλά, γιατί να επιτεθούν στην Θράκη όταν ήδη, απ’ ότι πιστεύουν, έχουν την «επικαρπία»; Επίσης, γιατί να επιτεθούν στο Καστελόριζο; Για να πάρουν τμήμα της ΑΟΖ; Μα η ΑΟΖ, ο πλούτος της ΑΟΖ, δεν ανήκει πλέον στην Ελλάδα αλλά στους δανειστές της. Άρα, κατάληψη του Καστελορίζου σημαίνει «κλοπή» φυσικών πόρων από τους συμμάχους μας και συμμάχους τους. Επομένως ποιός είναι ο εχθρός; Εχθρός δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι Έλληνες. Όλοι οι Έλληνες. Η Νέα Τάξη θέλει τα εδάφη της Ελλάδος χωρίς τους Έλληνες και γι’ αυτό θα φροντίσουν οι τούρκοι, βοηθούμενοι από τους «πρόσφυγες» και τους βόρειους γείτονές μας. (Σημ. το έχω δημοσιεύσει ήδη από το 2012).
Αν υποτεθεί ότι ξεκινάνε οι τούρκοι επίθεση με αποβατικά σκάφη από την Σμύρνη (δεν υπάρχει και κανένα άλλο σημείο), επειδή ο Πατροκοσμάς είπε «Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θα ‘ρθη ο χαλασμός», τότε οι «πρόσφυγες» θα φροντίσουν να αδρανοποιήσουν τον ελληνικό στρατό στην Χίο και Λέσβο (τυχαία εγκλωβίζονται σ’ αυτά τα δύο νησιά;) ώστε τα αποβατικά των τούρκων να περάσουν ανάμεσα από τα δύο νησιά μας με περισσότερη ασφάλεια. Από κει και πέρα θα φθάσουν στο σημείο που έφτασε ο Ξέρξης. Στο πέρασμα του Αρτεμισίου. (Αξίζει να γραφεί το εξής σημειολογικό. Δίπλα στην Σμύρνη ήταν ο ναός της Αρτέμιδος και ο τούρκικος στόλος ενδεχομένως να εισβάλει από το στενό του Αρτεμισίου. Από την μυθολογία γνωρίζουμε ότι η θεά Άρτεμις οδηγούσε το άρμα της Σελήνης). Η γεωγραφία της Ελλάδος καθιστά εύκολη από εδώ και μετά την πρόβλεψη και ο στόχος των τούρκων είναι και θα είναι η Αθήνα. Και η Αθήνα προσβάλλεται μόνο από τον Βορρά. Τυχαία οι τοποθετήθηκαν οι «πρόσφυγες» στον Σχιστό, δίπλα στην έξοδο για την Πελοπόννησο; Γιατί δεν τοποθετήθηκαν προς το Λαύριο; Έτσι για πλάκα ξεκίνησαν αυτόν τον ανεπανάληπτο πόλεμο εναντίον της Ελλάδος οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, επειδή τάχα η οικονομία μας έχει πρόβλημα;
Επίσης, επειδή οι προς το παρόν ισχυροί συμμαχικοί εχθροί της Ελλάδος γνωρίζουν πολύ καλά την επιρροή των προφητειών στον πιστό ελληνικό λαό, ενδεχομένως οι τούρκοι να προβούν σε παραπλανητική επίθεση βάση σχεδίου μέχρι τα έξι ναυτικά μίλια όπως πιστεύουν οι περισσότεροι (εκτός αν κάτι άλλο τους υποχρεώσει να επιστρέψουν), για να πιστέψουν οι Έλληνες ότι εκπληρώθηκε η προφητεία των Εξαμιλίων και να χαλαρώσουν. Αλλά θα ξανάρθουν όπως λέει ο Πατροκοσμάς και τότε θα εισβάλουν στην Ελλάδα και θα φθάσουν στα Εξαμίλια, δηλαδή στον Ισθμό της Κορίνθου. Και ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός προείπε ότι οι Τούρκοι θα μπουν στην Ελλάδα, η επίθεση θα γίνει ημέρα Παρασκευή, και μετά θα έρθουν οι κοκκινογέλεκοι για να σώσουν τους Έλληνες. Ο Άγιος Κοσμάς ξεχώρισε το ξανθό γένος από τους κοκκινογέλεκους. Είναι δύο διαφορετικοί στρατοί. Ξανθό γένος στην Κωνσταντινούπολη, κοκκινογέλεκοι στην Ελλάδα. Κοκκινογέλεκοι ήταν, την εποχή που ειπώθηκε η προφητεία από τον Άγιο Κοσμά, οι Γάλλοι. (Διαβάστε αναλυτικό άρθρο: Ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τον γαλλικό στρατό ότι θα μας σώσει και όχι τον ρωσικό.).
Αν υποτεθεί ότι θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα νέο και τελευταίο «1922» δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα πρέπει να περάσουν οι τούρκοι από το στενό του Αρτεμισίου (Τρίκερι – Βόρεια Εύβοια) με προορισμό κάποιο σημείο δίπλα στην εθνική οδό, που έγινε ιδιωτική. Αλλιώς πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι εντοπίστηκε τουρκικό υποβρύχιο στον Παγασητικό κόλπο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Μαγνησιακής εφημερίδος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 8 Δεκεμβρίου 2014;
Κύριος στόχος λοιπόν των τούρκων είναι η Αθήνα. Ετοιμάζονται χρόνια γι αυτό και γι αυτό η Ελλάς και οι Έλληνες πρέπει να «στεγνώσουν» από τα πάντα. Υλικά, ψυχικά και πνευματικά. Πότε θα ξαναβρούν τέτοια ευκαιρία ώστε να απαλλαγούν τελείως από την Ελλάδα όπως θέλουν να πιστεύουν. Καταλαβαίνετε ελπίζω γιατί θέλουν μεγάλους δρόμους στην Ελλάδα που στύβεται οικονομικά! Θα επιτεθούν από βορρά και έτσι θα δύνανται να φθάσουν στον Ισθμό της Κορίνθου, στα Εξαμίλια, με εγκλωβισμένο τον λαό. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν οι «πρόσφυγες» και γι αυτό τους τοποθετούν δίπλα σε εξόδους πόλεων.
Εδώ ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός έχει προφητεύσει ότι οι τούρκοι όταν μάθουν ότι «έπεσε» η Κωνσταντινούπολη θα παρατήσουν τον οπλισμό τους όταν ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι θα έχουμε κρίση ρούχων στην Ελλάδα. Αυτό μάλλον θα προκύψει διότι ξαφνικά θα μετακινηθούν μεγάλες μάζες του πληθυσμού και δεν θα προλάβει ο κόσμος να πάρει σχεδόν τίποτα από τα σπίτια του, πόσο μάλλον αν γίνει και σεισμός σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο . Τόσο ξαφνικό θα είναι. Αυτά που θέλουν και σχεδιάζουν δεν σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν.
Πάντως όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα δύο πολύ μεγάλες χαρές, εκτός των υπολοίπων, περιμένουν τους Έλληνες. Η πρώτη θα είναι όταν δουν το κακό που θα υποστούν οι ΗΠΑ, (ίσως αυτό μπορεί να είναι το αίτιο που θα κάνει τους τούρκους να αποσυρθούν την πρώτη φορά), και η άλλη όταν θα δουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι που έφεραν την Ελλάδα σ’ αυτό το έσχατο σημείο δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την χώρα και όπως είπε ο Ιωσήφ «πολλοί θα «πληρώσουν» για ότι έκαναν και θα «χαθούν», αλλά κάποιοι θα μείνουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, ώστε να θυμίζουν στους Έλληνες το μεγάλο κακό που τους έκαναν και να μην ξεχνούν».
Όταν οι φωτισμένοι γέροντες, χρόνια τώρα, έλεγαν σ’ αυτούς που τους επισκεπτόντουσαν, ότι έχουμε ξεστρατίσει ως Έλληνες τελείως από τον δρόμο του Θεού και όταν συνιστούσαν μετάνοια, ουδείς αναφερόταν στα λεγόμενά τους. Όταν οι γέροντες έλεγαν ότι «η Παναγία μάτωσε τα γόνατά της» παρακαλώντας τον Θεό να μην επιτρέψει και καταστραφεί η Ελλάς λόγω τοῦ ότι επληθύνθη η αμαρτία, ουδείς ενοχλείτο. «Νινευίτες» δεν μπορούμε να γίνουμε μετά από τόσα χρόνια αντιορθόδοξης προπαγάνδας. Οι προφητείες είναι προϊόν θυσίας των γερόντων για την αγάπη του Θεού και εξ εξαιτίας τους επέτρεψε ο Θεός να μας ενημερώσουν για τα επερχόμενα.
Η επερχόμενη Αδράστεια Νέμεσις φαντάζει δίκαια απ’ όποια γωνία και αν το δει κανείς. (Αδράστεια Νέμεσις είναι η Νέμεσις γι αυτούς που πρώτα ευδαιμονούν και μετά δυστυχούν.) Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τα υπόλοιπα κράτη που μας παρουσιάζονται άδικα και ισχυρά, και η κατάσταση σ’ αυτά θα είναι τρισχειρότερη.
Χρήστος Μαντζιάρης
pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια