Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λιναρόσπορος: Καθαρίστε το σώμα σας από τα παράσιτα

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παράσιτα είναι επιβλαβείς μικροοργανισμοί. Χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά του οργανισμού μας. Μπορεί να λάβουν διαφορετικές μορφές και να αναπτυχθούν σε όλο το σώμα.
Τα παράσιτα πιο συχνά ζουν μέσα στα ανθρώπινα έντερα. Τα παράσιτα τρέφονται με ζάχαρη και οτιδήποτε άλλο που μετατρέπεται σε ζάχαρη. Έτσι, αν έχετε επιθυμία για ζάχαρη, αυτό πιθανώς οφείλετε στα παράσιτα που ζουν στα έντερα σας.
Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε πάρα πολλή ζάχαρη και γενικά ζαχαρούχα τρόφιμα. Διότι, όταν τρώτε πολλή ζάχαρη, τότε δημιουργείτε τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη τους και τη συσσώρευση βλέννας στο σώμα σας, αυτή η βλέννα είναι η ιδανική βάση για το μύκητα και τα βακτήρια ώστε να αναπαράγονται και να πολλαπλασιάζονται στο σώμα μας. Έτσι, τώρα, που γνωρίζουμε πως το αδύνατο σημείο τους είναι η ζάχαρη και τα ζαχαρούχα τρόφιμα, ας δούμε ποιος είναι ο καλύτερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα εν λόγω επιβλαβή παράσιτα από τον οργανισμό σας.

2 ισχυρά συστατικά
Ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καταστρέψετε αυτά τα επιβλαβή παράσιτα είναι με τη χρήση ορισμένων υγιών και αποτελεσματικών μεθόδων καθαρισμού. Θα πρέπει όμως αρχικά να αποφεύγετε τελείως τη ζάχαρη αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Όταν καθαρίσει το σώμα σας από όλα αυτά τα επιβλαβή παράσιτα, αμέσως θα αισθανθείτε γεμάτοι ενέργεια!
Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την σπιτική συνταγή παράσιτο-καθαρισμού:

Συστατικά:
100 γραμμάρια λιναρόσπορο
10 γραμμάρια αποξηραμένα γαρύφαλλα

Οδηγίες:
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλέσετε τα συστατικά αυτά σε κάποιο είδος μύλου, μέχρι να πάρουν μια μορφή σκόνης.

Πως να το χρησιμοποιήσετε:
Θα χρειαστεί να πάρετε 2 κουταλιές της σούπας αυτής της σκόνης κάθε πρωί για 3 ημέρες. Μπορείτε να αναμείξετε τη σκόνη σε χλιαρό γάλα, ή μπορείτε να το προσθέσετε στα δημητριακά του πρωινού σας. Ακριβώς μετά από 3 ημέρες, θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για 3 ημέρες και να αρχίσετε ξανά από την αρχή. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη μέθοδο για ένα μήνα. Αν θέλετε να κρατήσετε τα επιβλαβή παράσιτα μακριά, θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία καθαρισμού μερικές φορές το χρόνο.
Το λινάρι θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργήσιμα φυτά το οποίο χρησίμευε για την κατασκευή των λινών υφασμάτων αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σπόρων του. Η μεγάλη σημασία αυτού του αρχαίου ιατρικού φυτού φαίνεται άλλωστε και από την λατινική του ονομασία linus usitatissimus, που σημαίνει «λινάρι το χρησιμότατο».
Η ελαφρά γλυκιά γεύση τους σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα αρχαία αυτά σπόρια του λιναριού μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο μας.
Θρεπτικό Προφίλ
Ο λιναρόσπορός και το λινέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άλφα λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος). Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου και είναι πλούσιος σε φυλικό οξύ, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και χαλκό. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα στο φυτοοιστρογόνο λιγνάνη η οποία είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.
Θρεπτική Ταυτότητα
Θρεπτική αξία ανά 100 γρ.
Θερμίδες 450
Πρωτεΐνες  26 γραμμ
Λιπαρά 35 γραμμ
Ω-3 λιπαρά 21 γραμμ
Yδατάνθρακες 32,5 γραμμ
Φυτικές ίνες 17 γραμμ
Mαγνήσιο 38 mg
Aσβέστιο 210 mg
Φυλλικό οξύ 278 μg
Οφέλη για την υγεία μας (Που ωφελεί)
Αντιφλεγμονώδης Δράση
Η ισορροπία των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος τρόπος διατροφής χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ω-6 λιπαρών οξέων , το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες οξειδωτικές και φλεγμονώδεις παθήσεις όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, άσθμα, και ενδεχομένως σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Η υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου και κυρίως του λινελαίου σε α- λινολενικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξισορρόπηση αυτών των δύο λιπαρών οξέων και έτσι να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες. 
Για Καρδιαγγειακά νοσήματα, Σακχαρώδη Διαβήτη και Καρκίνο του εντέρου.
Τα ω3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου χρησιμοποιούνται επίσης από το οργανισμό για την παραγωγή ουσιών οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων στο αίμα και επακόλουθα μειώνονται οι κίνδυνοι καρδιακής προσβολής και εμφραγμάτων.
Εκτός από πολύ ωφέλιμα για την υγεία ω-3 λιπαρά οξέα που μας προσφέρει ο λιναρόσπορος δια μέσου της διατροφής, μας παρέχει και τις επίσης πολύ ευεργετικές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στο λιναρόσπορο έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να προάγουν την υγεία του παχέος εντέρου. Κατά αυτόν τον τρόπο θωρακίζουν τον οργανισμό μας έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη και του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Κατά του καρκίνου του προστάτη
Πρόσφατες έρευνες βρήκαν ότι η υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου σε ω-3 λιπαρά οξέα και σε λιγνάνες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ανάπτυξη του όγκου σε άτομα με καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα σε μια κλινική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 80 άντρες βρέθηκε ότι τα άτομα που είχαν καταναλώσει 30 γρ λιναρόσπορου ημερησίως μείωσαν σημαντικά έως και τελείως την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Οι ερευνητές απέδωσαν αυτό το φαινόμενο στην ικανότητα των ω 3 λιπαρών οξέων να εμποδίζουν την προσβολή υγιών κυττάρων από τα καρκινικά. Επίσης σημείωσαν ότι η αντιοξειδωτική ικανότητα των λιγνάνων μπορεί να μειώσει σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Άλλα οφέλη
Ο λιναρόσπορος προάγει επίσης την σκελετική υγεία, βοηθάει στην ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και βοηθάει στην δυσκοιλιότητα

Tips
  • Επειδή οι σπόροι του λιναριού είναι δύσπεπτοι λόγω του σκληρού κελύφους του καλό είναι είτε να τους αφήσετε στο νερό όλη την νύχτα ούτως ώστε να μαλακώσουν και να είναι πιο εύπεπτοι είτε να προτιμήσετε αλεύρι λιναριού.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λιναρόσπορο σε σαλάτες, σε δημητριακά και σε σπιτικά ψωμιά.
  • Το λινέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σαλάτες και στο φαγητό σας.
Μυστικό.
  • Ο λιναρόσπορος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε α-λινολενικό οξύ μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή και εξίσου θρεπτική λύση για όσους δεν τρώνε ψάρι.
  • Πέντε κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου ημερησίως, μπορούν να μειώσουν την "κακή" χοληστερόλη(LDL) κατά 10% μόλις σε ένα μήνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια