Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων από τις 4 Μαΐου 2016

Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων, από αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου βάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το ανεξέλεγκτο ωράριο των φαρμακοποιών, μετά την καθιέρωση της διευρυμένης λειτουργίας των φαρμακείων.
Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για τις διανυκτερεύσεις.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο,«το ανεξέλεγκτο ωράριο των φαρμακείων που δημιούργησε το διευρυμένο καθεστώς, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σύγχυση στα φαρμακεία, και αυτός που ζημιώνεται τελικά είναι ο ίδιος ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να βρει ανοιχτό φαρμακείο την ώρα που το ζητά».
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων/νος Λουράντος, ζητά ωράριο συγκεκριμένο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τον πολίτη και δεν θα εξαντλεί τους φαρμακοποιούς.
Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας πριν μερικές ημέρες σε ερώτηση της βουλευτού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου. παραδέχθηκε ευθέως, ότι το διευρυμένο ωράριο, κάθε άλλο παρά βοήθησε τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας, ότι Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια