Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γεννήθηκε αγόρι στην Κίνα με 31 δάκτυλα

Ο μικρός Χονγκχόνγκ πάσχει από πολυδακτυλία και το γεγονός έχει σοκάρει τους γονείς του, καθώς, παρόλο που και η μητέρα του πάσχει από τη συγκεκριμένη δυσμορφία, ο εκτενής προγεννητικός έλεγχος, στον οποίο υπεβλήθη, δεν είχε δείξει κάτι κι όλοι τη διαβεβαίωναν ότι το μωρό θα είναι υγιές.
Η συγκεκριμένη γενετική διαταραχή εμφανίζεται σε 1 στα 1.000 μωρά, επειδή δεν γίνεται σωστά ο διαχωρισμός των δακτύλων κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη.
Πάντως είναι σπάνιο να γεννιέται μωρό με τόσα πολλά περιττά δάκτυλα σε όλα τα άκρα του. Επιπλέον ο Χονγκχόνγκ έχει δύο παλάμες στα χέρια και καθόλου αντίχειρες.
Οι γιατροί είπαν στους γονείς του μικρού ότι η επέμβαση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Η ηλικία του μωρού κάνει τη χρήση αναισθησίας απαγορευτική.
Επιπλέον το κόστος της επέμβασης θα είναι υπέρογκο, στοιχίζοντας πολλές χιλιάδες ευρώ (ενδεχομένως πάνω από 60.000), κάτι που έχει φέρει σε απελπισία τους γονείς του, που ξεκίνησαν, ήδη, τιτάνια προσπάθεια για να συγκεντρώσουν το ποσό.
Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς, είναι ότι, αν το παιδί χειρουργηθεί από 6 μηνών μέχρι ενός έτους, έχει πολλές πιθανότητες να πάει καλά και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια