Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς θα συντηρήσετε τα τυριά

.
Τα τυριά ανήκουν στις ευπαθείς τροφές και μπορεί να αλλοιωθούν σε σύντομο χρόνο, ειδικά αν δεν συντηρηθούν κατάλληλα.
Η γενική οδηγία είναι ότι πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 2-4 βαθμούς Κελσίου και μέχρι την ημερομηνία λήξης εφόσον δεν ανοιχτεί η συσκευασία.

Αν ανοίξετε τη συσκευασία, πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

-Τα λευκά τυριά, όπως η φέτα, είναι συνήθως αλμυρά, γεγονός που παρατείνει τη διάρκειά τους. Αν θέλετε να τα ξαρμυρίσετε, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ένα δοχείο με γάλα ή νερό πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

-Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία. Τα υπόλοιπα μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα, τα οποία είναι προτιμότερο να τοποθετούνται στα ψηλότερα ράφια του ψυγείου που είναι και χαμηλότερες οι θερμοκρασίες.

-Τα κίτρινα τυριά με εξωτερικό περίβλημα (π.χ. γκούντα, γραβιέρα κλπ.) δεν πρέπει να τα καθαρίζετε όσο τα φυλάτε στο ψυγείο παρά μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.
-Μην ανακατεύετε διαφορετικά τυριά στα τάπερ. Αν βάλετε ροκφόρ μαζί με γραβιέρα, η μούχλα από το ροκφόρ θα επηρεάσει και τη γραβιέρα. Επίσης αν βάζετε μαζί μαλακά και τυριά, αλλοιώνεται η γεύση τους.

-Το τριμμένο τυρί μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη και να βγάζετε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.

Προσοχή: Μην καταναλώνετε τυριά αν έχουν αλλοιωθεί, αν δηλαδή μυρίζουν ή έχουν κιτρινίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια