Πλιγούρι κοκκινιστό

Λιτό, θρεπτικό, πεντανόστιμο, εύκολο φαγάκι, που το απολαμβάνουμε με τα μάτια κλειστά!

Υλικά:
1 κ.σ φρέσκο βούτυρο
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 κ.τ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.τ.γ. κύμινο
αλάτι
Τριμμένη ξερή μυζήθρα

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε νερό για 4-5 λεπτά ,και το σουρώνουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τις ντομάτες .
Αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (μπούκοβο - κύμινο) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατίζουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι.
Το αφήνουμε να απορροφήσει το ζουμάκι και να είναι σπυρωτό.
Σερβίρουμε με μαϊντανό και τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Συνοδευτικά : φέτα λαδορίγανη και ένα "ξύπνιο" ροζέ!!

Το πλιγούρι στη διατροφή μας εδώ

Related Posts