Υποβαθμίζεται ποιοτικά το ελληνικό γιαούρτι

Έντονη είναι η ανησυχία που εκφράζουν οι εκπρόσωποι φορέων του κλάδου της κτηνοτροφίας λόγω του προσχέδιου υπουργικής απόφασης που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού, βάσει των αλλαγών που βασίζονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση σκόνης γάλακτος. Επίσης, χάνεται το brand name «ελληνικό γιαούρτι».
Σύμφωνα με το Έθνος, που δημοσιεύει το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης η οποία φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.
Μάλιστα, το σχέδιο των αλλαγών στο άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν.

Related Posts