Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΟΣΓΚΑμεΑ, δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6/4/2016, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που λειτουργούν πανελλαδικά ΣΥΔ, για το γνωστό πλέον θέμα της μη καταβολής του ειδικού νοσηλείου-τροφείου ΣΥΔ, ελλείψει της ΚΥΑ που έπρεπε να έχει εκδοθεί εδώ και πολύ καιρό, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει το σχετικό νοσήλειο.
Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και με την παρουσία του μέλους του Γ.Σ της ΕΣΑμεΑ κας Β. Λάσπη, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολλάκη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο και τη νομικό-Ειδική Σύμβουλο του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, την κα Παπαδοπούλου Ξανθή και η συνάντηση είχε τα εξής αποτελέσματα:
1. Άμεσα ετοιμάζεται και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει υπογραφεί από τα 3 συναρμόδια Υπουργεία Υγείας-Εργασίας-Οικονομικών, η ΚΥΑ που θα τροποποιεί το άρθρο 18 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ και θα προβλέπει τη δυνατότητα καταβολής του νοσηλείου-τροφείου ΣΥΔ από τον ΕΟΠΥΥ αναδρομικά από 1/1/2016 (δηλαδή από την ημέρα έναρξης εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2016).
2. Παράλληλα (και ως ασφαλιστική δικλίδα), μέσα στο ίδιο χρονοδιάγραμμα –δηλαδή μέχρι την επόμενη εβδομάδα- θα κατατεθεί και τροπολογία από το Υπουργείο Υγείας με το ίδιο περιεχόμενο σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολλάκης, δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι και το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και η καταβολή του νοσηλείου-τροφείου ΣΥΔ θα υλοποιηθούν, όπως ακριβώς συμφωνήθηκαν και όπως είναι και η νομοθετημένη δέσμευση της Πολιτείας, ενώ αναγνώρισε και ήταν απολογητικός για τις όποιες καθυστερήσεις και ολιγωρία υπήρξε για το θέμα αυτό μέχρι τώρα.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, καλούν όλους τους συναδέλφους γονείς, ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα, όσους λειτουργούν ΣΥΔ, να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, ώστε να υπάρξει άμεση και δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που οτιδήποτε από τα ανωτέρω δεν υλοποιηθεί.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ευχαριστούν για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας τους εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ, όλων των αναπηρικών οργανώσεων, των γονεϊκών συλλόγων και όλων των φορέων που λειτουργούν ΣΥΔ και δεν είναι μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια