Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βαλάντης : Χρυσοβαλάντης Αυγενικός

Βαλάντης: Γεννήθηκα ένα μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου 1975 στο «σμαραγδένιο» νησί, τη Ρόδο. Το μαγικό χέρι της μουσικής με άγγιξε για πρώτη φορά στην ηλικία των 4,5 ετών, κι από τότε είμαι ερωτευμένος μαζί της. Ξεκινώντας να μαθαίνω ακορντεόν με το δάσκαλό μου Κ. Αιβάζη, στα 6,5 μου χρόνια γράφω και το πρώτο μου τραγούδι, στίχους και μουσική. Στα 12 μου χρόνια παράλληλα με τα μαθήματα ακορντεόν ξεκινάω και τα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής μαθαίνοντας λαγούτο.
Τα ήσυχα και καθόλου ιδιαίτερα παιδικά μου χρόνια τελειώνουν, με την αποφοίτησή μου από το τεχνικό λύκειο Ρόδου και ¨περνάω¨ στο Τ.Ε.Ι Αισθητικής Αθήνας όπου και αφήνω πίσω το αγαπημένο μου νησί στα 18. Οι άκαρπες προσπάθειές μου να τραγουδήσω σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας παράλληλα με τις σπουδές μου, (έτσι να βγαίνει και κανένα χαρτζιλίκι) τελειώνουν το 1994, όπου αντικαθιστώ έναν φίλο μου, επίσης ¨Ροδίτη¨ τον Ανδρέα, στο ¨Ρομέο¨. Εκεί η τύχη μου αλλάζει όταν γνωρίζω τον Τάκη Μπουγά (μαέστρο εκείνη τη χρονιά στο Ρομέο ) και μεγάλο συνθέτη) αλλά και τον Πάνο Φαλάρα, μεγάλο στιχουργό. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο μου, ο Τάκης και ο Πάνος με προτείνουν στην Μίνος Ε.Μ.Ι για ένα δισκογραφικό συμβόλαιο.
Έτσι και έγινε το 1995-96 κυκλοφορώ τη πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με τον φίλο και παράγωγο μου Βαγγέλη Γιαννόπουλο, με τίτλο ¨Σε ζητώ στα σινεμά¨, όπου για πρώτη φορά κυκλοφορώ δικά μου σε σύνθεση τραγούδια και στίχους του επίσης φίλου μου Βαγγέλη Κωνσταντινίδη. Εκείνη τη χρονιά ξεκινάω και τις πρώτες μου εμφανίσεις ως ΒΑΛΑΝΤΗΣ όπου η πρώτη μου συνεργασία είναι με τον Αντύπα, την Άντζελα Δημητρίου, τον Λάμπη Λιβιεράτο και την Στέλλα Γεωργιάδου στο Ποσειδώνιο, στου πολύ καλού μου φίλου Β. Κοντόπουλου. Στα επόμενα 2 χρόνια συνεργάζομαι με τον Γ. Αλκαίο στο ¨Θέατρο Θεσσαλονίκης¨ στο ¨Καζίνο¨ με τον Λ. Πανταζή, την Σαμπρίνα και την Ε. Σαρρή. Εκεί γνωρίζω την Ρούλα Κορομηλά η οποία με τον κομμωτή Β. Χατζή και τον στυλίστα της Κ. Παρουτιάδη, με ¨ψήνουν¨ να μου αποσπάσουν το μακρύ μου μαλλί και τα 8 μου δακτυλίδια.
Εκεί έρχεται η δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά με τίτλο ¨Στ´ασανσέρ¨ όπου γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πουλάει πάνω από 45.000 αντίτυπα, έχοντας την τύχη να συνεργάζομαι για πρώτη φορά με τον Γ. Θεοφάνους, τον Π. Φαλάρα και την Ναταλία Γερμανού. Το καλοκαίρι του 1998 η προσπάθειά μου σαν ¨αρχηγός¨ στο Ποσειδώνιο και η πίστη του Β. Κοντόπουλου στέφεται με επιτυχία, έχοντας στο πλευρό μου τους τότε ανερχόμενους τραγουδιστές, Π. Κιάμο, Ε. Καρουσάκη και Γ. Πλούταρχο. Το 1998 οι εμφανίσεις μου για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη με τον καλό μου φίλο Δ. Χρυσοχοϊδη στο ¨Άστρα¨ μένουν αξέχαστες στους Θεσσαλονικείς (όπως και άλλες που θα ρθουν). Εκεί στα μέσα της χειμερινής σεζόν κυκλοφορώ την 3η μου δισκογραφική δουλειά με τον Γ. Θεοφάνους, τον Π. Φαλάρα, τον Β. Κωνσταντινίδη και δικά μου τραγούδια.
Παράλληλα κυκλοφορεί και το ντουέτο με την Ευρυδίκη ¨Και δε τελειώνουμε ποτέ¨ όπου σημειώνει τεράστια επιτυχία και αποσπά και το πρώτο βραβείο Πόπ¬¬-κόρν. Το χειμώνα του 1999 επιστρέφω στην Αθήνα και εμφανίζομαι στο ¨Τούνελ¨με τον μεγάλο ερμηνευτή Σταμάτη Κοκότα, τον Δ. Κόκοτα και την Σαμπρίνα. Αρχές του 2000 ηχογραφώ το 4ο κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο ¨Γύρισα το χρόνο πίσω¨ όπου και αναλαμβάνω τη σύνθεση όλων των τραγουδιών με στιχουργό τον φίλο μου Β. Κωνσταντινίδη. Το καλοκαίρι του 2000 εμφανίζομαι στο νυχτερινό κέντρο ¨Μορφές¨ με τους φίλους μου Χρ. Πάζη, Ελ. Καρουσάκη και Β. Χαρίτου. Τον Οκτώβρη του 2000 έως τον Ιανουάριο του 2001 εμφανίζομαι και πάλι στην Θεσσαλονίκη με τον φίλο Λ. Λιβιεράτο, σε μια και πάλι επιτυχημένη σεζόν στο ¨Άστρα¨ Το καλοκαίρι κυκλοφορεί ένα cd single με τίτλο ¨Κάπως έτσι και μετά¨ στο οποίο γράφουν ο Χριστόδουλος Σιγανός, εγώ και ο Βασίλης Καρράς. Τότε ξεκινά και μια πανέμορφη συνεργασία με την Εύη Δρούτσα ως νέα μου παράγωγο αφού αντικατέστησε τον Β. Γιαννόπουλο. Με την Εύη κυκλοφορούμε τον Οκτώβρη του 2002 ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ της χώρας το ¨Ομολογώ¨ το οποίο περιέχει τις μεγαλύτερες για εκείνη τη χρονιά επιτυχίες που το έγραψαν 2 από τους καλυτέρούς μου φίλους, Μαργαρίτα Δρούτσα και Μάριος Ψιμόπουλος και το ¨Ακροβατώ¨ που το έγραψε ο Λευτέρης Χαψιάδης και ο Πάνος Καπίρης.
Ο χώρος που εμφανιζόμουν βέβαια ήταν το πιο Hot διασκεδαστήριο της Θεσσαλονίκης. Το 6ο άλμπουμ κυκλοφορεί στο τέλος του 2003 με τίτλο ¨Θα σε σκέφτομαι¨ με 2 μεγάλες επιτυχίες το ¨Θα σε σκέφτομαι¨ και το ¨Εγώ θέλω¨ του Ανδρέα Μπονάτσου. Το 7ο κατά σειρά άλμπουμ έχει τον τίτλο ¨Κράτα με¨ και κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2004. Tο 2006 κυκλοφορώ το άλμπουμ ¨Μέχρι την άκρη του κόσμου¨ και εμφανίζομαι μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, στα ¨Μαμούνια¨ Θεσσαλονίκης έως το Σεπτέβρη του 2007. Εμφανίζομαι στο ¨See You¨ στο Βόλο από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2010. Το 2010 επίσης κυκλοφορώ το νέο άλμπουμ με γενικό τίτλο ¨Μόνος μου την πάλεψα¨ στο οποίο ο Σταμάτης Γονίδης μου έχει γράψει 4 τραγούδια. Μετά το ¨See Υou¨ εμφανίζομαι στο ¨Ρόδον¨ στα Ιωάννινα, από Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 2010 και μετά στο ¨Dome¨ στη Ρόδο, τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2011. Τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και Ιανουάριο του 2012 ξαναβρέθηκα στο "Ρόδον" στα Ιωάννινα. Στην συνέχεια κυκλοφορώ το single ¨Είμαι καλά¨ σε στίχους και μουσική του Τάκη Μπουγά – Βαλάντη, και κυκλοφόρησα το single το ¨Χάνομαι¨ , σε στίχους και μουσική δικούς μου. Στην συνέχεια εμφανίστηκα στο ¨Starz Live¨ στην Λάρισα. στο ROMEO της Πάτρας, ξανά για 2η συνεχή χρονιά το καλοκαίρι στο "DOME" 2012 στην Ρόδο και μετά στην ΕΜPATI North στην Κηφισιά. Αργότερα ταξίδεψα προς Κύπρο ,Κρήτη , Θεσσαλονίκη και Πάτρα όπου εμφανιζόμουν στα Αστέρια το καλοκαίρι του 2013. Το 2014-2015 εμφανιζόμουν στην Ρόδο στο «Arena” , και μετά την Ρόδο στην διάρκεια του 2015 στα “Μamounia» Θεσσαλονίκης. Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά/clubs εντός και εκτός Αθηνών και πολύ συχνά στην Κύπρο. Κυκλοφόρησα τα τραγούδια ως cd single , το «ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ» το 2012 και τα τραγούδια «ΘΑ ΔΕΙΣ» και «ΜΕΙΝΕ» το 2013. Το 2015 κυκλοφόρησα το «ΟΣΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ» και το «ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΑ» από την BEAT/SONAR/COBALT Music. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω την νέα δισκογραφική μου δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.
Μεταμφιέσεις στο Your face sounds familiar 3 :

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια