Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα πάντα για τα λουκάνικα

.
Το λουκάνικο καταναλώνεται από εκατομμύρια άτομα στον κόσμο...
Κάποιες φορές πάντως, κάποιοι δεν αρκούνται στην απλή κατανάλωση και πάνε ένα βήμα παραπέρα.
Εδώ θα διαβάσετε μερικές από τις πιο περίεργες περιπτώσεις.
Λουκανικο-λογία
Η πρωτεύουσα του λουκάνικου είναι επίσημα η Γερμανία, Wurst Academy, αφού μόνο εκεί υπάρχει Ακαδημία Λουκάνικου, όπου οι φοιτητές μαθαίνουν όλα τα μυστικά παρασκευής του λουκάνικου, αλλά και των συνοδευτικών του: της μπύρας, της μουστάρδας, ακόμα και της μουσικής. Οι πιο καλοί φοιτητές μπορούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο για να κατακτήσουν το «ιερό δισκοπότηρο» των λουκάνικων, το Άσπρο Βαυαρίας. Μέχρι σήμερα πάνω από 1.000 περίπου φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην Ακαδημία.
Τριχωτό» λουκάνικο
Έχει την πιο περίεργη εμφάνιση απ’ όλα και πρωτοκατασκευάστηκε στη Ρωσία.
Αν και ασυνήθιστο και μάλλον άσχημο, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, κυρίως χάρη στη διάδοση μέσω του ίντερνετ. Δεν ξέρουμε ποιος είχε την ιδέα, πάντως πρόκειται για ένα λουκάνικο μέσα απ’ το οποίο βγαίνουν μακαρόνια. Το βράζετε και voila!
Είναι έτοιμο για κατανάλωση. Είναι πολύ πιθανό σύντομα κάποιος να φέρει το λουκάνικο – σκαντζόχοιρο στη χώρα μας, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να πειραματιστείτε από μόνοι σας. Τα φαλακρά λουκάνικα, άλλωστε, μοιάζουν πλέον τόσο βαρετά…
Λουκανικο-εθισμός
Όπως συμβαίνει με όλων των ειδών τους εθισμούς, θέλει θάρρος να παραδεχτείς το πρόβλημά σου. Ένας Αμερικανός λοιπόν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ενός ψυγείου χωρίς λουκάνικα! Αν και έχει επιχειρήσει να «απεξαρτηθεί», δεν τα έχει καταφέρει ακόμα κι εξακολουθεί να καταναλώνει 13 λουκάνικα τη μέρα.
Το σεξιστικό λουκάνικο
Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά λουκάνικα; Μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία λάνσαρε άπαχα και μικρά Frauen (θηλυκά) λουκάνικα και μεγάλα Männer(λουκάνικα), με τα πρώτα μάλιστα να κοστίζουν περισσότερο, επειδή το κρέας που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους είναι καλύτερης ποιότητας. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ανέδειξαν το σεξιστικό σκεπτικό βάσει του οποίου παρασκευάστηκαν τα συγκεκριμένα λουκάνικα, το οποίο υποδεικνύει ότι οι άντρες πρέπει να τρώνε μεγάλες ποσότητες κρέατος, ενώ οι γυναίκες πρέπει να τρώνε λιγότερο και να προσέχουν το βάρος τους.
Μουσείο Λουκάνικου
Και αυτό βρίσκεται στη Γερμανία και ονομάζεται Currywurst Museum, για να τιμήσει το περίφημο λουκάνικο με σος κάρυ. Το μουσείο είναι διαδραστικό και απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις: υπάρχει αίθουσα καρυκευμάτων, οσφρητικοί σταθμοί και ένας λουκανικό-καναπές στη μέση ενός χείμαρρου σος, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει γιγάντιες τηγανιτές πατάτες και δείγματα currywurst λουκάνικου.
Λουκανικο-μονομαχία
Ας μεταφερθούμε για λίγο στη Γερμανία του 19ου αιώνα, όταν δηλαδή στα πράγματα ήταν ο Όττο Φον Μπίσμαρκ. Όπως όλοι οι πολιτικοί, ο Μπίσμαρκ είχε έναν αντίπαλο ο οποίος του έκανε στενό μαρκάρισμα και ήταν πάντα έτοιμος να του επιρρίψει ευθύνες για ό, τι πήγαινε στραβά στη γερμανική κοινωνία. Ο Rudolf Virchow λοιπόν, ερευνώντας τις αιτίες εξάπλωσης του τύφου συσχέτισε την ασθένεια με το επίπεδο διαβίωσης των πασχόντων Γερμανών υποστηρίζοντας ότι εκείνοι που νοσούσαν διέμεναν σε πυκνοκατοικημένες, φτωχές περιοχές, είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, λόγω περιορισμένων εκπαιδευτικών ευκαιριών, επειδή, σύμφωνα πάντα με τον Virchow, ο Μπίσμαρκ διοικούσε απολυταρχικά. Η αντίδραση του καγκελάριου; Πρόσκληση σε μονομαχία! Ο Virchow, αν και καθόλου επιδέξιος στα όπλα, δεν μπορούσε παρά να την αποδεχτεί. Σκέφτηκε λοιπόν να επιλέξει σαν «όπλα» του δύο λουκάνικα: ένα κανονικό και ένα γεμισμένο με προνύμφες της Trichinella. Ο Μπίσμαρκ θα διάλεγε πρώτος ποιο από τα δύο θα κατανάλωνε και ο αντίπαλός του θα έτρωγε το εναπομείναν. Ο Μπίσμαρκ λοιπόν, ίσως μη θέλοντας να περάσει στην ιστορία ως ο καγκελάριος που πέθανε επειδή έφαγε ένα παραγεμισμένο με προνύμφες λουκάνικο, απέσυρε την πρόσκλησή του.
Το μακρύτερο λουκάνικο
Το μήκος του μακρύτερου λουκάνικου που έχει ποτέ παρασκευαστεί είναι 59,14 χιλιόμετρα! Αν θέλατε να το περπατήσετε, θα σας έπαιρνε περίπου 20 συνεχόμενες ώρες. Υπεύθυνο για την παρασκευή του, η οποία διήρκησε τρεις μέρες,
Ήταν ένα κατάστημα στην Αγγλία και φυσικά μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Εκεί έχουν καταγραφεί και άλλα παρόμοια ρεκόρ, όπως εκείνο για το μακρύτερο χορτοφαγικό λουκάνικο, στα 100 μέτρα, το μακρύτερο καπνιστό λουκάνικο, στα 482 μέτρα και το μακρύτερο λουκάνικο – αλυσίδα, στα 1.500 μέτρα.
Ρεκόρ λουκανικο-κατανάλωσης
Προς το παρόν το ρεκόρ κρατάει ο Νεοζηλανδός Stefan Paladin, ο οποίος σε διαγωνισμό που έγινε στο Όκλαντ, καταβρόχθισε 8 ολόκληρα λουκάνικα σε ένα λεπτό. Το κάθε λουκάνικο είχε 10 εκατοστά μήκος και 2 εκατοστά πλάτος. Μέχρι σήμερα, κάθε προσπάθεια σπασίματος αυτού του ρεκόρ έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς όσοι διαγωνιζόμενοι έχουν προσπαθήσει, δεν έχουν καταφέρει να φάνε ούτε 2 ολόκληρα λουκάνικα στον ίδιο χρόνο. Φαίνεται ότι ο Paladin έχει κερδίσει τη δημοσιότητα με το σπαθί, ή μάλλον με το στομάχι του!
katopartali

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια