Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την υπέρταση

Παράγοντες που συνήθως συμβάλλουν στην αύξηση της πίεσης είναι η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, το άγχος και η κληρονομικότητα.
Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας.
Αποτελεί την κύρια αιτία για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ προκαλεί στεφανιαία νόσο, σημαντικές βλάβες στους νεφρούς κι άλλες παθήσεις.
Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και το 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.
Η σωστή και συστηματική θεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα: μειώνει πάνω από 50% την καρδιακή ανεπάρκεια, μειώνει κατά τουλάχιστον 40% τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μειώνει 16-18% τα εμφράγματα του μυοκαρδίου.
Παρά τις εκτεταμένες αποδείξεις για τις αρνητικές επιπτώσεις της ανεπαρκούς ελεγχόμενης αρτηριακής πίεσης και τα πολυάριθμα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα σήμερα για τη θεραπεία της υπέρτασης, μόνο περίπου το ένα τρίτο των υπερτασικών ασθενών επιτυγχάνει τη ρύθμιση της πίεσης.
Παρότι η αναγνώριση και η ευαισθητοποίηση για την υπέρταση και τους κινδύνους της έχουν αυξηθεί σε ορισμένες χώρες κατά την τελευταία δεκαετία, παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό αδιάγνωστων και αρρύθμιστων ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια