Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο τάφος της βασίλισσας Θεσσαλονίκης κάτω από το Μετρό

Μπροστά σε μία σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχαιολόγοι καθώς ο τάφος που βρέθηκε κάτω από τον σταθμό «Βενιζέλου» και κάτω από το Βυζαντινό Σταυροδρόμι, έχει την επιγραφή: «Θεσσαλονίκης Φιλ[.....] ειμί». Και αυτή η επιγραφή κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι ίσως βρήκαν τον τάφο της Θεσσαλονίκης, κόρης του Φιλίππου, αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συζύγου του Κάσσανδρου.
Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας ανακάλυψη, αφού η Θεσσαλονίκη ανήκε στον μεγαλύτερο μακεδονικό βασιλικό οίκο, από τον οποίο γεννήθηκαν δύο βασιλείς με παγκόσμια φήμη σήμερα, ο πατέρας της Φίλιππος Β’ και ο ετεροθαλής αδερφός της Αλέξανδρος Γ’.
Οι ανασκαφές στον σταθμό Βενιζέλου, όπου έχει εντοπισθεί το Βυζαντινό Σταυροδρόμι και έχουν σταματήσει οι εργασίες για την κατασκευή του, έγιναν με άκρα μυστικότητα και έφτασαν σε υποκείμενα στρώματα τις τελευταίες ημέρες.
Ο στόχος ήταν να διερευνηθεί τι υπήρχε κάτω από τις βυζαντινές αρχαιότητες. Εντοπίσθηκε τμήμα τύμβου, και αναζητήθηκε ο δρόμος και η είσοδος του τάφου, με εξαιρετική επιτυχία, όπως όλα δείχνουν.Σχετικά με την πορεία των εργασιών στο μετρό της συμπρωτεύουσας, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε χθες ότι μέχρι το 2020 το μετρό θα έχει μία γραμμή και μέχρι το 2026 θα έχουν κατασκευαστεί και οι προεκτάσεις.
ant1

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια